Geen categorie

Extreem politiek pamflet

Er roert entwat in onze stad in verband met de begraafplaats Kwakkelstraat. De plannen die daarover werden bekend gemaakt in september ll, schieten bij een aantal burgers in het verkeerde keelgat. https://antwerpspersbureau.be/kerkhof-kwakkelstraat-in-turnhout-wordt-onderdeel-van-modern-natuurpark/

Zelfs zodanig dat enkelen een petitie zijn opgestart. Op zich géén enkel probleem, ware het niet dat de aangevoerde argumentatie/motivatie een louter extreem politiek pamflet is geworden.

Een pamflet waarbij het gehele stedelijke èn politionele beleid zwaar onderuit wordt gehaald.

Wat de initiatiefneemster(s) hier neerschrijven zou zelfs de meest extreme politieke tegenstander in Turnhout nog doen blozen ! Of juist niet ?!

Zij gebruiken/misbruiken de begrijpelijke emotionele reacties van sommige mensen, om af te rekenen met politiek Turnhout. Het gevolg is dat hun aangevoerde argumentatie/motivatie het doel van deze petitie dan ook helemaal voorbij gaat.

Dit dient hun zaak dan ook helemaal NIET !!

Slechts één voorbeeld uit de tekst -die je integraal hieronder kan lezen- maakt extreem duidelijk wat hun extreme doelstellingen zijn, want anders dan dat, kan ik het door hen gebruikte begrip ‘Turnhout wil een rattencentrumstad worden met 50.000 inwoners Er zijn er nog een 4000 die ze moeten lokken

Noemen zij nu de (toekomstige) inwoners van onze stad ratten … ??

Ik ben een absoluut voorstander van de vrije meningsuiting…maar dit politiek pamflet (schimp- of smaadschrift) tart elke (fatsoens)norm !

Tekst petitie (integraal overgenomen, taalfouten inbegrepen)

Onlangs werd bekend gemaakt dat van het prachtig 200 jarig “GEKLASSEERD KERHOF”, een “Open wandelpark” wordt gemaakt. Van de ongeveer +/-3800 graven, mogen er maar een 500 overblijven. Dus 3/4 wordt gewoon afgebroken. Oorspronkelijk is er Vlaamse subsidie toegekend voor “Onderhoud en Opfleuring”. Was een prachtig idee!Maar blijkbaar dient nu de subsidie gebruikt te worden om weer BULLDOZERS te huren. Nadien hebben ze nog eens 150.000 euro extra gekregen. En NU recent, hebben ze weer subsidie bij gevraagd!! Duur bomen!!??Wat wil vooral de GROENE gemeente ? Bomen planten, zodat de “stadsmens” ook in het groen kan gaan wandelen en joggen. Het kerkhof is ongeveer 800m/2 meter !! Het zal een heel grote long van de stad worden!! Moet je weten dat 500m verder het STADSPARK van enkele ha groot is, waar iedereen die wil wandelen, joggen, treintje rijden, vissen, zwemmen, grote speeltuin, cafetaria, … naartoe kan gaan. En er is gratis parkeerplaats zat !!Trouwens, al de andere centrumparkjes zijn allemaal storten, gebruikte drugnaalden en met kapotte speeltuigen. Nochtans staan daar overal het politiereglement op een paal. Heel bangelijk blijkbaar in de praktijk!!De buurtbewoners zijn tegen, omwille van nu al het huidig en vermeerderen van vandalisme en ideale plaats voor brave hangjongeren.Eigenaars van familiegraven kunnen NIET meer in alle sereniteit naar hun overleden familieleden gaan, … Plus de schrik, dat alles wat erop de zerken gezet worden, zal worden vernield en de waardevolle spullen gestolen.Graven worden nu ook al door gebroken of afgebroken, zonder familie in te lichten, … Zelfs graven met eeuwige concessies!Buiten ze 3/4 gaan afbreken, gaan ze gaten maken in de muren rondom, zodat het dag en nacht toegankelijk is. Iedereen die Turnhout kent, de buurt is bekend voor vandalisme, diefstal. Dan komt er nog bij dat sluikstorten, in de stad totaal niet onder controle is. Gevolg, binnen de kortste tijd is het kerkhof een stort en lopen er, zoals al drie jaar in heel de stad ratten en ongedierte rond. Zo erg dat de stad aan de burgers al rattenvergif gratis uitdeelde. Stel u voor als kinderen en dieren in aanraking komen met dat gif. Onverantwoord.Een ander probleem is dat, het vooraf geweten is dat het “wandelpark”, snel een plaats bij uitstek gaat worden voor snelle steps en e-bikers parours. Politiecontrole in Turnhout, beperkt zich enkel bij parkeerboetes geven en blaastesten laten doen . M.a.w. geen constante controle en het kerkhof wordt een tweede Gasthuisstraat ( of andere centrumstraat)..Zij die het Turnhouts beleid kennen, weten dat er binnen 5/10 jaar er van het kerkhof niks overblijft en er weer een plaats is voor een nieuw bouwproject. Turnhout wil een rattencentrumstad worden met 50.000 inwoners. Er zijn er nog een 4000 die ze moeten lokken. Er is nu al een groot tekort aan woningen, … dus de projectontwikkelaars liggen al om de hoek te loeren!!De mensen die 200 jaar geleden Turnhout op de kaart hebben gezet, op alle vlak, mogen zomaar niet onder de bulldozers geraken, omwille van politici die weer een stempeltje willen nalaten!! OPFLEUREN EN ONDERHOUDEN EN ‘S AVONDS HET SLOT OP DE POORT. NET ZOAL BIJ HET NIEUWE KERKHOF NAZARETH.       STEM TEGEN A.U.B. !!! om het behoud ons eigen erfgoed!!STEM TEGEN A.U.B.

Standaard

3 gedachtes over “Extreem politiek pamflet

 1. Ludo zegt:

  Ben het niet dikwijls met je eens, maar hier wel. Had de petitie al gelezen en, naar mijn zeer bescheiden mening, staat ze vol onzin.

  Like

 2. Rik zegt:

  Deze petitie leidt mijns inziens af van de uiteindelijke boodschap daar er naar alle kanten ‘geschoten’ wordt. Het is een ‘ratjetoe’ 😊 van frustraties en het stuk waarin naar nieuwe toekomstige (en huidige?) Turnhoutenaars verwezen wordt als ratten is smakeloos en onnodig. Desalniettemin heb ik begrip voor een aantal problemen waarnaar verwezen wordt in dit pamflet.
  We moeten de ogen niet sluiten voor de problemen met hangjongeren en er wordt inderdaad gesluikstort bij de vleet. Mijn bezorgdheid ivm de toestanden in de centrumparkjes heb ik in een vorig schrijven (emo dossiers in Turnhout) ook geuit.
  Ik had geen weet van deze petitie alhoewel ik op een boogscheut van deze begraafplaats woon. Mochten deze initiatiefnemers ooit in dialoog gaan met het stadsbestuur, hoop ik dat ze zich probleemoplossend opstellen en hun emoties buiten aan de deur laten. Respect voor uw opponent is de eerste stap naar een compromis. Mvg

  Like

  • Dag Rik, een petitie kan maar effect hebben als je aan een aantal basisvoorwaarden voldoet. Zoals : je doelstelling DUIDELIJK en CONCREET omschrijven, op basis van juiste en bevestigde informatie. Aan geen enkele van deze basisvoorwaarden voldoet deze petitie absoluut niet en bijgevolg is ze ook NIET geloofwaardig. Daarom ook noem ik dit een extreem politiek pamflet. Bekommernissen rond vandalisme en andere zaken die hierin vermeld staan, ‘schieten’ hun doel voorbij maar ‘schieten’ wel -in het wilde weg- op politiek èn politie. Mvg, Dré Wolput

   Like

Reacties zijn gesloten.