Geen categorie

Dat is niet uit te leggen

Als we afgelopen jaar belijken, van oktober vorig jaar tot oktober dit jaar, dan kan je stellen dat het een absoluut boerenjaar was voor de arbeidsmarkt.

Massaal veel vacatures waarvan een heel pak moeilijk tot zeer moeilijk in te vullen, zeer goeie bedrijfsresultaten en minder werklozen.

Maar, als we naar de werkloosheidscijfers van de stad Turnhout kijken, is er allerminst sprake van een boerenjaar…

En dat ondanks…

*een investering van meer dan 1 miljoen euro om van het Veldekenshof een opleidingscentrum Horeca te maken

*de oprichting van het provinciaal innovatiecentrum werk, waaraan ook Turnhout participeert. Al in november vorig jaar werd de oprichting ervan aangekondigd. Het Innovatiecentrum zal zich in het bijzonder richten op wie al langer dan twee jaar op zoek is naar een job. 

*De  lancering van het onafhankelijk projectenfonds ‘Werk’, -begin mei 2022- om kwaliteitsvolle Turnhoutse tewerkstellingsprojecten te ondersteunen. We maken hiervoor 686.000 euro vrij.”

*Het regionale bedrijventerrein Veedijk  helemaal  is uitverkocht en op deze 44 hectare grote zone  tweeduizend nieuwe jobs worden gecreëerd. “Business boomt in Turnhout”, zegt schepen van Werk Luc Op de Beeck (CD&V).

*de hoeraberichten van schepen Op de Beeck, dat de werkloosheid in Turnhout historisch laag is en zelfs onder de 10% -van de totale beroepsbevolking- is gezakt…

*4.586 Turnhoutse vacatures, rechtstreeks aan VDAB gemeld in de periode 10/21-9/22, of 36% meer dan het voorgaande jaar en waar einde september 22, nog 666 vacatures van openstaan…

Zonder enig effect in Turnhout

Dit alles heeft duidelijk géén enkel effect op de werkloosheid in de stad Turnhout. Werkloosheid die sinds oktober vorig jaar, volgens de cijferwebsite VDAB (Arvastat) met slechts -9- (negen) werklozen is gedaald…

Het aantal Belgische werklozen, 1.012 in oktober 21, of 47,4% van het totaal daalde in oktober 22, tot 935 of 44% van het totaal.

Het aantal werklozen van vreemde herkomst daarentegen steeg van 1.121 in oktober 21 tot 1.189 dit jaar oktober

Die historisch lage werkloosheid van minder dan 10% beperkt zich dit jaar eveneens tot de maanden mei, juni en september…de overige 7 maanden scoort Turnhout opnieuw boven de 10%.

En waar het innovatiecentrum werk zich zou toeleggen op langdurig werklozen, nam dat aantal in Turnhout sinds september 22,  alweer toe met 18 werkzoekenden

Dames en heren politici, verantwoordelijken OCMW voor begeleiding leefloners, verantwoordelijken VDAB…

Dit krijg ik niet langer uitgelegd aan mijn vele lezers !!

Dames en heren politici in Vlaanderen…hoever staan jullie met het invoeren van een gemeenschapsdienst voor langdurig werklozen, waartoe open VLD al in februari 2018 een wetsvoorstel indiende…

Standaard

7 gedachtes over “Dat is niet uit te leggen

 1. briers ghislain zegt:

  als je werken bestraft met belastingen , controles , reglementitis , … , en je moedigd niet werken aan met premies en tegemoetkomingen , ja dan weet je het wel . PS : de OVLD zit in de regering en levert de premier . Maar om te blijven zitten , schiet ze haar eigen voorstellen af .

  Like

 2. Wim Moonen zegt:

  Het wordt hoog tijd dat we echte en goede politiekers in on stadsbestuur krijgen ipv schepenen die graag in de krant, RTV of feestjes opluisteren met hun aanwezigheid. Schepenen die iets nuttigs en merkbaars verwezenlijken voor de burgers. De vriendjespolitiek zal waarschijnlijk, in 2024, ook weer welig tieren. En uiteindelijk is de burger weer de dupe.

  Verzonden vanuit Mailhttps://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=550986 voor Windows

  Like

  • in 2024 is het aan de kiezer(s)…daarom is het ook belangrijk dat mensen effectief gebruik maken van hun stemrecht…en niet ‘in de zetel’ blijven zitten !!

   Like

  • briers ghislain zegt:

   die van de VLD hebben , vooral op nationaal vlak al bewezezn wat ze waard zijn . spijtig voor die plaatselijke vld ers die in sommige gemeenten nog goed werk verrichten .

   Like

 3. Iedereen die denkt dat alles ok is is verkeerd.Veel bedrijven stoppen.Index is dodelijk ook energiekosten en grondstoffen stijgen optimaal.Niet doenbaar.Vele bedrijven zijn de fles.Politiekers denken niet meer na en vullen de zakken.Ik heb geen respect meer voor Politiekers.Sorry.
  Teveel instroom van niet Belgen hoge energie prijzen, elektrische auto’s niet betaalbaar.Te hoge belastingen.Verwachting economische crisis nul groei en vele mensen verliezen hun werk.Werkloosheid gaat naar boven en leefloners komen bij de vleet.
  Toekomst is zeer somber.

  Like

  • Het is niet correct om de gevolgen van de oorlog in Oekraïne en de daaropvolgende prijs- en indexverhogingen, index die pas verhoogd als de prijzen al verhoogd zijn, in de schoenen van de politici te schuiven Marc.

   Like

Reacties zijn gesloten.