Geen categorie

Ne franken teut !

Sommigen zullen mij ne franken teut noemen…maar zelf vind ik de term parler-vrai -zeggen waar het op staat- veel beter en het klinkt ook voornamer.

En dat zeggen waar het op staat wil ik af en toe zelfs doen, wanneer een politieker één of ander niet meer krijgt uitgelegd.

Zo bijvoorbeeld de reactie van Hannes Anaf (Vlaams parlementslid Vooruit) die in een reactie op de verhoging van de factuur voor kinderopvang liet optekenen dit is niet uit te leggen. https://www.hln.be/binnenland/vlaamse-regering-verhoogt-factuur-van-100-000-gezinnen-met-babys-en-peuters-dit-is-niet-uit-te-leggen~a01821dc/

Maar Hannes toch…er zijn in Vlaanderen 2.890.000 gezinnen. Slechts 100.000 hiervan maken gebruik van de kinderopvang. Dat is dus minder dan 3,5 %. Bovendien zijn de kosten inkomensgerelateerd…inkomens die eveneens aan de index werden/worden aangepast !!

Blijkbaar wil deze Vlaamse socialist, net als zijn PS-collega Magnette in Wallonië, dat we alles maar in de al zwaar overbelaste solidariteitskruik blijven duwen… tot deze kruik eens zal barsten !

Klankbordgroep AZ Turnhout

Zeggen waar het op staat deed ik ook al enkele keren in verband met het AZ-ziekenhuis in onze stad.

Zo bijvoorbeeld toen dit ziekenhuis vorig jaar besliste om de ereloon-supplementen te verhogen van 100 naar 135%. Onder het mom van gelijkschakeling met de andere ziekenhuizen in de Kempen. Ik schreef toen dat ik dat totaal onbehoorlijk vind, temeer daar het ziekenhuis wordt bestuurd door de stad Turnhout en de CM…

Ook het probleem van de kost van de pensioenen van het vroegere OCMW personeel in het ziekenhuis, die volledig ten laste valt van…de stad Turnhout –terwijl het toch ook over een regionaal ziekenhuis gaat– hekelde ik al meermaals in mijn blogs.

Dat dit niet in dank word afgenomen heb ik recent nog mogen ondervinden.

In september lanceerde dit ziekenhuis via de pers een oproep tot kandidaten voor een klankbordgroep van patiënten. Ik stelde mij hiervoor op 16/9 ll kandidaat.

Einde oktober kreeg ik een antwoord dat -in niet mis te verstane bewoordingen- mijn kandidatuur afwees.  Want de woorden Er waren enkele personen die er voor ons positief uitsprongen. kan ik niet anders begrijpen dan wij willen uw kritische stem niet,  in deze klankbordgroep.

Voor een eventuele tweede ronde van gesprekken met kandidaten heb ik laten weten, die kelk aan mij voorbij te laten gaan.

Ach…Het is uiteraard  niet zo erg als in het Rusland van Poetin. Om de haverklap vallen daar criticasters uit een raam of komen mysterieus te overlijden…

Zolang dat hier niet het geval is, zal mijn kritische stem ook niet smoren

Standaard

5 gedachtes over “Ne franken teut !

    • Bedankt Peter…maar een boek uitgeven…dan moet ik eerst wel een uitgever bereid vinden. De Standaard zal het zeker niet willen doen. Misschien wel die van ’t Scheldt… haha 🙂

      Like

Reacties zijn gesloten.