Geen categorie

De Ark gaat zolang te water

Al een hele tijd hoor en lees ik berichten over schrijnende toestanden in de leegstaande huizen van De Ark, in de Turnhoutse Parkwijk.

Vandaag zag ik enkele foto’s passeren op de facebookpagina ‘De Turnhoutse sluikstortjes’ https://www.facebook.com/groups/163809290429491/

Schrijnende toestanden waaraan, ondanks ontelbare mails en klachten naar De Ark, evenveel keren géén gevolg aan werd gegeven…

Ik stel me dan ook de vraag in hoeverre er nog een sociale bekommernis aanwezig is bij de sociale woonactor De Ark. Géén greintje respect noch begrip ten aanzien van wie er nog wel woont, in de Parkwijk.

Alhoewel het behalve eigendom van De Ark, ook hun absolute bevoegdheid is om heel die mesthoop asap op te ruimen…kriigen de -terechte klagers- géén gehoor bij De Ark…

Uit goede bron verneem ik dat morgen -vrijdag 14/10- burgemeester Paul Van Miert wèl ter plaatse zal gaan om met een aantal mensen praten en hij verwacht dan eindelijk ook actie van De Ark voor de leegstaande panden. 

Hij zegt, in alle duidelijkheid, de sociale huisvestingsmaatschappij, de wacht aan !

Het duurt daar nu immers allemaal al veel te lang !!

Standaard

4 gedachtes over “De Ark gaat zolang te water

  1. Rony Lemmens zegt:

    Ik ben gisteren de foto,s gaan nemen en op Facebook gezet,,naar de Burgermeester gestuurd en de stad turnhout..Naar de Ark heb ze niet gestuurd,want dat haalt toch niks uit,morgen komt de krant ook langs,,ik vang gemiddeld 5 ratten per week,,heb er al eentje in het bad gehad…Ik was het moe,,daarom mijn actie…

    Like

  2. Dat sluikstorten en vandalisme etc is echt een plaag daar. Waarom is de Ark nog niet gestart met renoveren/afbreken ( veel verhalen doen de ronde ) ? Nu met de crisis veel vraag naar sociaal wonen.

    Like

Reacties zijn gesloten.