Geen categorie

Hoeperdepoep op de stoep*

Beste lezers, ik wil je graag nog eens meenemen in enkele stoepervaringen als gebruiker of begeleider van een scootmobiel (of rolstoel) of rollator !

En nee, niet over de abominabele staat van kilometers stoepen in onze stad -want dan zou ik een blog moeten schrijven van kilometers lang- maar wel van opduikende stoep-obstakels…in Turnhout

Zoals daar zijn, meerdere fietsen en bakfietsen tegen de gevels van woningen zodat er bijna géén doorkomen aan is met een scootmobiel/rolstoel of rollator !!

TIP voor de dienst mobiliteit : vermits heel veel centrumstraten druk bewoond zijn, het fietsen in onze stad heel erg wordt aangemoedigd, vele rijwoningen niet beschikken over een garage en/of de mogelijkheid fietsen te plaatsen in een voortuintje…

Te bekijken of er niet één of meer parkeerplaatsen kunnen worden opgeofferd om fietsenstalling (overdekt) mogelijk te maken.

Bouwen

Vaak dient bij bouwwerken een bouwkraan/werf te worden geplaatst die ook een gedeelte van  de stoep inneemt. Alle begrip daarvoor…maar

TIP voor de dienst mobiliteit : ervoor te zorgen dat dan bij het begin van de straat waar deze bouwwerf is, een verkeersbord(je) te plaatsen dat voetgangers daar al de straat oversteken. Het zou nuttig zijn dat zowel de dienst mobiliteit als ruimtelijke ordening afspreken, om elke week eens langs te gaan bij dergelijke bouwwerven om na te gaan of de nodige signalisatie wel is aangebracht…liefst te voet of met de fiets

Grote containers op de stoepen

Uiteraard breng ik begrip op voor het gegeven dat bij de ophaling door IOK er zich containers op de stoepen bevinden. Maar anders ligt het bij grote containers die door één of andere firma moeten worden opgehaald.

TIP voor de dienst mobiliteit : 1) met IOK af te spreken dat geledigde containers zo dicht mogelijk tegen de gevel(s) worden teruggezet en 2) met ophaalfirma’s van die grote containers afspreken dat zij aan hun klanten een tijdvenster meedelen (van bvb 2 uur) zodat die klant weet op welk uur de container buiten moet staan en wanneer deze ten laatste terug van de stoep kan worden gehaald.

Bloemen houden van mensen

Einde september stellen we vast dat je niet zonder obstakels de overgang kan maken van het voetpad in de Stationsstraat naar de Warandestraat ter hoogte van de watertoren.

Immers staan er niet alleen nog de banken van Turnhout 2012 lukraak verspreid over het plein voor de watertoren. Er stonden ook nog twee bloembakken OP DE STOEP;

TIP voor de dienst groen, (de bakken zijn ondertussen weggehaald) zet die daar volgend jaar niet terug maar zorg dat er voldoende ruimte is om de stoep wel te kunnen gebruiken met een scootmobiel/rolstoel.

Fiber -nog altijd NIET-klaar

Ook nog even melden dat nu al voor de 4e, 5e…keer, de stoepen her en der opnieuw worden opgebroken voor fiberklaar. In de wijk Loechtenberg zijn die een jaar geleden al beginnen graven en bekabelen…en nu komen ze nog maar eens de stoepen overhoop gooien…

* https://nl.wikipedia.org/wiki/Hoeperdepoep_zat_op_de_stoep

Standaard

2 gedachtes over “Hoeperdepoep op de stoep*

 1. Bro-il zegt:

  Helemaal mee eens,stoepen in Turnhout zijn gewoon een ramp,ook voor de voetganger,in zake containers zijn het ook de rolcontainers die mensen gewoon niet meer binnen halen,fijne avond

  Like

 2. Van Mierlo Hugo zegt:

  Mooi artikel Dré. Bijkomend…in 2023 zou de Otterstraat gerenoveerd worden.
  In de planning is opgenomen dat er vanaf de Klinkstraat tot Markt geen parkeerplaatsen meer zullen zijn. Resultaat…4 parkeerplaatsen gehandicapten ( einde Otterstraat) zullen dus verdwijnen). Ook even aandacht voor aangepaste openbare toiletvoorzieningen gehandicapten op de Markt. (oud stadhuis en toeristenbureel) ´s middags gesloten en vanaf 18h00 niet meer toegankelijk!!!! Rara…in hoeveel horecazaken op de markt is er een aangepast toilet gehandicapten voorzien??? Veel geluk met een zoektocht. Gewoon beschamend.

  Like

Reacties zijn gesloten.