Geen categorie

Luiheid en ledigheid

Als de gazet maar vol staat…

Enkele dagen geleden, bekeek en las ik met een meewarige blik, een artikel in GVA.

Waarover gaat het

Een man uit Brasschaat -buurgemeente van Antwerpen- die regelmatig op bezoek komt bij zijn zus in Turnhout, hekelt het Turnhoutse parkeerbeleid. Als gevolg van het uitbreiden van het betalend parkeren in onze stad, is in de straat waar zijn zus woont, ook het betalend parkeren ingevoerd. Hij is duidelijk van mening dat dit onaanvaardbaar is. Erger nog, hij was naar eigen zeggen uitermate verbolgen over deze antisociale en ondemocratische maatregel, zegt de man. “We komen hier al tientallen jaren op bezoek. Soms meerdere uren, soms maar eventjes. Maar er is geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om ook maar één eurocent parkeergeld te betalen. In een stadscentrum kan ik dat nog begrijpen, maar hier zitten we aan de rand.” In het centrum, tot daar aan toe, maar niet in de straat waar zijn zus woont…

Wellicht redeneert de man net als zijn Antwerpse buren, wij zijn van ’t stad en de rest is (gratis) parking !

Een belendende, gratis parking, zoals deze aan de Snol, is voor hen geen alternatief. Want slecht te been en zijn vrouw heeft een invalidenparkeerkaart.  In onze woonplaats Brasschaat mag je daarmee overal gratis parkeren zolang je wil. Het gaat me dus om het principe.

Zonder voorwerp

Van zodra hij dit zegt, is zijn klacht en verontwaardiging helemaal zonder voorwerp. Immers ook in onze stad -Turnhout dus- is diezelfde regeling van kracht. Met invalidenparkeerkaart mag je overal op het openbaar domein gratis parkeren…

Helaas, heeft deze man nog steeds niet door dat hij fulmineert tegen NIETS, want op hoge poten schrijft hij een mail aan het stadsbestuur en krijgt hij zowaar ook nog een luisterend oor bij een journalist van de Gazet Van Antwerpen !

Deze stelt zelfs een onderzoek in, interpelleert burgemeester Paul Van Miert + de schepen van mobiliteit en schrijft een artikel in zijn krant over een NIET bestaand probleem. https://www.gva.be/cnt/dmf20220928_93058977

In plaats van dat te doen, had de journalist zich kunnen beperken door zelf eens een parkeerautomaat te activeren via het daartoe bestemde knopje op die automaat. (Om de 3 seconden flitst een groen lichtje aan deze knop !!) Dat had trouwens ook de man uit Brasschaat moeten doen, in plaats van zichzelf op te pompen tot verontwaardigde burger…(zie foto)

Dan zou zowel de journalist, als hijzelf hebben kunnen vaststellen dat, van zodra je de automaat activeert er een scherm verschijnt waarop een belangrijke vermelding staat (zie foto)

Naast het vermelden van de zone staat er ook het tarief vermeld maar eveneens ‘mensen met een beperking GRATIS mits het voorleggen van een geldige parkeerkaart…

Wat hebben we geleerd ?

Wie het artikel leest en deze blog zal samen met mij het volgende kunnen vaststellen

*De journalist in kwestie heeft nog géén enkele keer een parkeerautomaat geactiveerd en heeft blindelings (zonder verder onderzoek) het verhaal van een inwoner van Brasschaat -die bovendien de pretentie heeft te moeten zeggen hoe Turnhout zijn parkeerbeleid moet voeren- geloofd

*De schepen van mobiliteit Marc Boogers weet blijkbaar ook niet hoe een parkeerautomaat te activeren en welke informatie er dan te lezen staat.

*Door zo iemand een forum te geven over een NIET bestaand probleem brengt de journalist zijn eigen geloofwaardigheid èn objectiviteit in het gedrang. Daarom ook is de slotzin van het artikel “Dit zou toch wel duidelijker aangegeven mogen worden op de nieuwe parkeerautomaten.” (Misschien moet er bij elke parkeerautomaat maar eens een leesbril worden voorzien) ook helemaal de max en geeft overduidelijk aan dat het hele artikel eigenlijk een non issue kwestie is… (een flutkwestie, vraagstuk van niks, onzin-onderwerp)

Maar het creëert -in luiheid en ledigheid van de journalist-, wel weer een negativiteit over onze stad… Hopelijk was dat niet de bedoeling van die journalist of de gazet !!

Standaard

4 gedachtes over “Luiheid en ledigheid

  1. Peter Hoeck zegt:

    Even terzijde: Parkeren in Turnhout is niet goedkoop en zou voor hen die komen winkelen in het centrum gedeeltelijk of helemaal vergoed kunnen worden bij aankoop. Voor velen die met auto komen winkelen kiezen voor alternatieven.

    Like

  2. Rik zegt:

    ‘brengt de journalist zijn eigen geloofwaardigheid èn objectiviteit in het gedrang.’ Nou Dré, dankjewel om vandaag een glimlach op mijn gezicht te toveren. Ik denk dat tegenwoordig de meeste journalisten na het lezen van deze zin uberhaupt niet weten waar je het over hebt. Mvg

    Like

Reacties zijn gesloten.