Geen categorie

Voor alle duidelijkheid

Het voorstel van Europees raadsvoorzitter Michel, om Russische vluchtelingen op te vangen is buitengewoon cynisch en dus ook buitengewoon dom. Eerst enkele honderdduizenden Oekraïense vluchtelingen uit hun door de Russen bezet land naar Europa halen en nu wil hij ook nog dat we de bezetters (Russen) onderdak geven. Je kan er gif op innemen dat Poetin er wel voor zal zorgen dat enkele duizenden van zijn aanhangers (ambrasmakers en schorremorrie) zullen ‘vluchten’ naar Europa. Zo importeer je zijn oorlog ook nog naar het geheel van de Europese Unie !! https://www.tijd.be/politiek-economie/europa/algemeen/michel-pleit-voor-europese-opvang-van-vluchtende-russen/10416029

Duidelijke cijfers.

Tot en met augustus klopten al meer dan 22.600 asielzoekers aan in ons land. Aan dit tempo gaan we voor 2022 wellicht naar 34.000 aanvragers, het hoogste cijfer na de asielcrisis van 2015.

Of wij het OCMW zijn van de hele wereld ? Dit jaar tellen we al wel bijna 90 verschillende nationaliteiten in  de groep van 22.600 aanvragers.

Opvang en terugkeer

Het opvangnet -31.000 plaatsen- zit knoertvol en blijft gewoon volzitten. Dat heeft dan weer, naast de veel te lange doorlooptijd van de aanvragen,  alles te maken met de erg lage cijfers inzake terugkeer (gedwongen en vrijwillig) Vorig jaar zijn 5.340 aanvragers teruggestuurd. Dat jaar telde België 26.000 aanvragen.

Voor dit jaar -2022- zijn er tot en met augustus 4.763 terugwijzingen en telt ons land al 22.600 aanvragen.

Oekraïense vluchtelingen

Volgens de cijfers per 23/9/22, kregen 55.713 Oekraïense vluchtelingen een attest ter bescherming in ons land.

België stelde zich van bij het begin van de oorlog met Rusland erg genereus op tegenover deze mensen. Zij krijgen een (equivalent) leefloon en kinderbijslag. Mogelijk ging de overheid ervan uit dat deze crisis maar enkele maanden zou duren… https://www.vlaanderen.be/vlaanderen-helpt-oekraine/inburgering-en-integratie

De hoegrootheid

Totaal spreken we over zowat 20.000 kinderen en jongeren onder de 18 jaar. 7.246 jongens van 0 tot 12J en7003 meisjes van 12 tot 17 jaar. In perspectief : 20.000 -18 jaar is ruim 2 keer het aantal -18 jarigen in Turnhout)

In de leeftijdsgroep van 13 tot 17j betreft het 2.824 jongens en 2.627 meisjes.

Daarnaast zijn er 10.800 mannen op beroepsactieve leeftijd (18 tot 64 jaar) en 23.000 vrouwen op beroepsactieve leeftijd.

De laatst gekende cijfers tonen aan dat er nog maar weinig ook effectief een job hebben gevonden. https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220816_91456296

Nog enkele markante cijfers

Sinds 2008 hebben al 22.200 Russen zich aangeboden in ons land als asielzoekers. Net als bijna 10.000 Albanezen. Op 19 juli ll zijn de toetredings-onderhandelingen met Albanië gestart om toegelaten te worden de Europese Unie.

Een tip voor die onderhandelaars is de volgende :

breng de woorden Albanese drugsmaffia in bij een zoekrobot (Google) en je krijgt meteen tientallen hits over de illegale activiteiten, afrekeningen in dit milieu enz…in België en Nederland.

Nog even over slimme Mich(i)el

Beseft deze Europese raadsvoorzitter eigenlijk wel dat Europa nu al een driedubbele oorlog moet uitvechten ?! Tegen de aanhoudende en onbetaalbare energiecrisis; tegen de inflatie- en koopkrachtcrisis -economen voorspellen tegen einde deze maand een Europese inflatie van 10%- en nu ook nog tegen een economische crisis ?!

Michel kan of zal  met zijn voorstel om Russische vluchtelingen op te vangen, NOOIT aan de juiste kant van de geschiedenis staan !

Standaard

3 gedachtes over “Voor alle duidelijkheid

  1. Rik zegt:

    “Zo importeer je zijn oorlog naar de Europese Unie!” Tja Dré, daar hebben onze politieke ‘opengrenzenadepten’ nog nooit bij stilgestaan. Al jaren laten ze hier hordes asielzoekers binnen (en/of illegalen, economische vluchtelingen) die elkaar in hun thuisland of regio’s naar het leven staan. En maar denken dat ze hier vredevol naast elkaar zouden kunnen leven. De meesten kunnen (willen) zich zelfs nog niet aanpassen aan de levenswijze in de landen van opvang. Laat staan dat hun haat voor elkaar als sneeuw voor de zon zou verdwijnen. Vraag bijv. maar aan de Joden wat ze vinden van die aantallen Palestijnen die hier de laatste jaren aanspoelen. Zelfs in de asielcentra is het volgens ingewijden elke dag bagarre tussen de verschillende bewoners. Heel af en toe lees je daar eens iets van in de pers. Meestal niet, om de multiculturele droom niet te verstoren. Van enig echt asielbeleid in Europa is er totaal geen sprake. Anders zou er over deze gevoeligheden wel nagedacht zijn. Kijk maar naar Zweden en Italië, de mensen zijn het kotsbeu. Maar ja, dat zijn dan ook allemaal racisten…
    Mvg

    Like

Reacties zijn gesloten.