Geen categorie

Politieke peiling op komst

Iedereen die de politiek een beetje volgt, voelt het op zijn klompen aan : er is eerstdaags een politieke peiling op komst.
De duidelijkste tekenen daartoe vind ik in het gegeven dat de politieke hypocrisie bij partijen als open VLD en Groen, groter is dan ooit voorheen.

Neem nu de energiediscussie…voor wie denkt dat deze discussies echt nog over de modale burger en zijn onbetaalbare energierekening gaat…helaas, driewerf helaas, wat zich de laatste dagen allemaal voordoet heeft hier in de verste verte niets mee te maken.

Twee voorbeelden om dit te verduidelijken

 1. vorige vrijdag keerden zowel De Croo (open VLD) als Van der Straeten (Groen) terug van een Europese bijeenkomst, waarna ze triomfantelijk de bevolking kwamen voorliegen dat zij gezorgd hadden voor een Europees prijzenplafond op gas.

Niets van dat alles, zo blijkt nu uit : want morgen trekt Ursula von der Leyen naar het Europees Parlement, om daar in haar State of the Union met een fors pakket aan energiemaatregelen neer te leggen. En opvallend daarbij: geen spoor van een prijzenplafond op gas. Nochtans was dat de grote overwinning, die minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) en premier Alexander De Croo (Open Vld) vrijdag claimden, na afloop van de Europese raad van energieministers. https://businessam.be/geen-prijzenplafond-plannen-europese-commissie/

De voorbije dagen passeerde ook meermaals een advertentie op facebook waarbij Egbert Lachaert verkondigde ‘dat Premier De Croo doet wat hij beloofd aan de burger : een Europees prijzenplafond…

Open VLD besliste onlangs om zich eendrachtig achter De Croo te scharen…ook als hij leugens en onzin komt te vertellen blijkbaar…

2. Als de federale malaise dag na dag groter en zichtbaarder wordt, is het voor Lachaert en zijn partij geen enkel probleem om vlug vlug het geweer van schouder te veranderen en dan maar de Vlaamse Minister President, Jan Jambon en zijn partij (NVA) onder vuur te nemen en te kibbelen over de steun die Vlaanderen zou moeten geven aan bedrijven en zelfstandigen.

Want, aldus de redenering van Open VLD, er is daarvoor geld genoegd want de dotatie aan Vlaanderen is aangepast aan de inflatie (lees index) en dat geld kan worden uitgedeeld.

Voor het gemak vergeten den Egbert en den Bart, dat ook de Vlaamse overheid voor haar ambtenaren ook die indexeringen moet toepassen en dat ook Vlaanderen meer moet betalen voor energie.

Met andere woorden is hun redenering niet alleen fout, roekeloos maar vooral misleidend…met deze stelling willen ze bewust NIET kijken naar en geen rekening houden met, het hele plaatje van de begroting…

Aan dergelijke hypocrisie heeft géén enkele burger, geen enkele zelfstandige of bedrijf ook maar enige houvast.

Doen wat je moet en kàn doen ? Oké ! Doen wat je graag zou doen, dit langs alle kanten verkondigen, maar er de middelen niet voor hebben…dat is pure profilering en misleiding van open VLD, zonder enige inhoud !

Standaard

5 gedachtes over “Politieke peiling op komst

 1. Schelfhout ludo zegt:

  Politiek doet niks betalen moeten we toch als ze ons nodig hebben voor verkiezing peilingen doen ze zogezegd alles zo is het altijd al geweest Ale das mijn mening he

  Geliked door 1 persoon

 2. JAN zegt:

  Het is altijd hetzelfde liedje… politiek bestaat alleen nog voor de postjes..; het algemeen belang en de passie om het algemeen belang voorop te stellen …DAT bestaat niet meer Alles in functie van eigen behoud… De burger bestaat voor deze heren en dames niet meer… slijmen en halve waarheden tot regelrechte leugens om de stem van de brave man of vrouw in de straat… zowel LINKS als RECHTS …. Misschien wordt het tijd om de echte revolutionairen nog eens een kans te geven… en daar bedoel ik niet de extreme partijtjes mee. Nee ik bedoel de mensen met een passie en een hart voor het algemeen belang , los van het pure geldgewin…. En ik ben er zeker van dat elke partij deze mensen nog in zijn rangen heeft … wellicht op zeer laag niveau in de basis MAAR ZE BESTAAN NOG !!

  Like

 3. Rik zegt:

  Ach, onze politieke windbuilen. Net als met alle voorgaande moeilijke periodes steken onze politieke dwaallichten hun hoofd in het zand hopend als zou de energiecrisis op miraculeuze wijze verdwijnen. Eerst was er voor hen zelfs geen reden tot paniek en was vakantie nemen belangrijker dan het leiden (lijden) van een regering die naam waardig. Nu ze beginnen te merken dat het tij wel eens zou kunnnen keren, (een kwade, radeloze bevolking) doen ze alsof ze eindelijk de koe bij de horens zouden vatten op zoek naar oplossingen. Terwijl Frankrijk, Duitsland, Hongarije en godbetert zelfs Tsjechië al maatregelen doorvoeren om hun bevolking te helpen, is het enige dat Decroo doet, krijsen dat zonder toestemming van de EU zijn handen gebonden zijn. Wat Een Ruggegraatloze Kerel is me dat! Ik ben een jonge vijftiger en dit is met stip de meest waardeloze generatie politiekers die België al voortgebracht heeft. Een regelrechte schande voor dit ambt. En in 2024 maar janken dat de kiezer verkeerd gekozen zal hebben. Mvg

  Geliked door 1 persoon

 4. Hugo Van Mierlo zegt:

  U bent nog enkele partijen van de Vlaamse regering vergeten. NV-a en Vloms belang…alles wat in Europa ter stemming wordt voorgedragen ten gunste van de werkende bevolking of Jan Modaal krijgt van hen altijd een ‘NEEN’ bij de stemming.

  Like

  • Dag Hugo, deze blog handelt over de strapatsen van de federale Vivaldi-partners. Ook niet over Europa. Tot nader order maken noch NVA, noch het VB deel uit van deze federale regering. U bedenkingen zijn dan ook niet relevant.

   Like

Reacties zijn gesloten.