Geen categorie

Met de neus OP de feiten -2-

Parkeren in Turnhout

Sinds enkele maanden werden, bij gelegenheid van het uitbreiden van betalend parkeren in onze stad, ook nieuwe parkeerautomaten geplaatst.

Op Turnhouts meest gevolgde FB-pagina verscheen recent volgende klacht

Nieuwe parkeer meters geven geen duidelijke aanwijzingen alleen app en SMS had alleen cash geld maar kon nergens in maar staan wel om de hoek te wachten voor een boete dus ouderen of niet beschikbaar over deze dingen worden wel geweerd int centrum niet moeilijk voor die leegloop van winkels

Er is idd veel te weinig aan ouderen gedacht ivm de nieuwe parkeermeters.. .. en er zijn nog steeds mensen die zich geen smartphone kunnen veroorloven

Het sein voor mij om zelf eens  op onderzoek te trekken -uiteraard met de fiets- om na te gaan of alle reacties op deze post ook wel klopten. Want zelf heb ik nog geen nieuwe parkeerautomaat moeten gebruiken en doe al jaren beroep op 4411 met sms. Je hebt dus helemaal géén smartphone app nodig om via 4411 te parkeren.

Om te beginnen wat de aanwijzingen betreft

De parkeerautomaten staan in ruststand en dus moet je deze eerst activeren met de knop, onder het scherm (zie afbeelding) Deze knop licht om de -3- (drie) seconden op met een groen knipperlichtje

Dan krijg je een scherm met informatie over de tarieven in de betreffende zone. Onder de info een blauw balkje met het woordje start.

Je drukt hierop en dan verschijnt er op het scherm voer uw nummerplaat in + klavier om dat te kunnen doen. Vergeet niet uw gegevens te bevestigen.

Dan krijg je volgend scherm waarop je uw keuze moet bevestigen. Het is niet meer nodig om een ticket in je auto te leggen, vermits de controle wordt gedaan op basis van uw -ingevoerde- nummerplaat, maar je kan nog steeds kiezen om WEL een ticket en/of betaalbewijs af te drukken. Persoonlijk raad ik iedereen aan om wèl een betaalbewijs af te printen. Altijd handig in geval van discussie !!

Daaropvolgend scherm moet je weer een keuze maken tussen een gratis (15 minuten) of betalend ticket.

Na uw keuze te maken volgt het (keuze)scherm met de mededeling werp munten in of gebruik uw kaart. Maar dan ontstaat er bij sommige automaten effectief WEL een probleem.

Zo kon ik aan de automaat in de Tramstraat, na herhaalde pogingen, géén geld inwerpen wat dan aan de automaat in de Emiel Verreesstraat weer géén probleem was…

Ook even reageren op de klacht Idd allemaal ni simpel…en dan het gratis kwartiertje…één keer per dag per nr plaat te gebruiken! Leuk als je voor iemand vrijwillig boodschappen en zo doet…

Deze klacht is dan weer niet terecht blijkbaar. Vrijdagavond drukte ik een gratis parkeerticket af aan een automaat in de Vredestraat om 18.21 en eentje aan een automaat in de Emiel Verreesstraat, voor dezelfde nummerplaat om 18.51…

Bevindingen

1) de winkelleegstand is al vele jaren een probleem en NIET als gevolg van deze parkeerautomaten

2) de parkeerautomaten werken met een  touchscreen (aanraakscherm) een scherm dat reageert op de aanraking van een vinger of speciale styluspen.

3) eerste stap is altijd de automaat activeren met de daartoe bestemde knop

4) instructies verschijnen wel degelijk goed leesbaar op het scherm

5) de klacht van automaten waarin je geen munten kwijtraakt is wel degelijk terecht, die over het gratis kwartiertje blijkbaar niet.

6) ik zal mijn bevindingen overmaken aan de schepen en de dienst mobiliteit van Turnhout.

Standaard

5 gedachtes over “Met de neus OP de feiten -2-

 1. briers ghislain zegt:

  In Diest is er wel een probleem als je 2 * op dezelfde plaats wil parkeren .Bevoorbeeld als ik de kleinkinderen ga ophalen , bij mama nog een koffie drink , naar de sport breng , dan boodschappen doe en dan de kleinkinderen terug ga oppikken en naar mama brengen . De tweede maal aanvaard de automaat mijn nummerplaat niet . Of ik de eerste keer nu een gratis kwartiertje of een betalend half uur heb ingevoerd , dat maakt geen verschil .

  Like

 2. briers ghislain zegt:

  dat begrijp ik volkomen . Maar het probleem is niet alleen Turnhouts . Indien er in elke gemeente iemand als U de zaken zou uitzoeken en aankaarten , zou het fantastisch zijn . Proficiat voor uw werk . Ook al ben ik het soms oneens met uw standpunten .

  Like

 3. Hugo Van Mierlo zegt:

  Wanneer de automaat geen munten aanneemt (wegens defect) moet je uw verkeersschijf leggen. De discussie nadien is wel een probleem natuurlijk.

  Like

Reacties zijn gesloten.