Geen categorie

Het Turnhouts DNA ?!

Is het waar dat Turnhoutenaren geboren zagers en klagers zijn ?

Ik stel die vraag omdat ik eerder deze week in een Turnhoutse Facebook groep, met ruim 20.000 volgers een bedenking las van iemand die schreef

Ge zaagt als ge van Turnhout ze

Zelf mag ik géén berichten plaatsen in deze groep, tenzij de beheerder(s) hiervoor toestemming geven. Maar ik heb al een hele tijd besloten hen zelfs die moeite te besparen ! Misschien hebben ze die regel wel ingevoerd om zoveel mogelijk geklaag en gezaag over mijn blogs te vermijden.

Toch wilde ik deze zondagochtend  de proef op de som nemen en ben even gaan scrollen in de berichten op deze FB-pagina.

Alhoewel, scrollen was niet echt nodig want ik stuitte al snel op een aantal opeenvolgende berichten die in de reacties daarop een ware klaag- en zaaglitanie veroorzaken.

*Iemand klaagt dat er op de kermis zo weinig vuilbakken staan, waardoor er veel afval op de grond ligt. En de vuilbaken die er wel staan puilen uit en lijken wel op een containerpark.

*Er zouden schoolboeken geleverd zijn terwijl men niet thuis was en ze zijn ook niet op het opgegeven afhaalpunt van Post NL

*een aanrijding tussen twee fietsers, waarvan eentje van de fietsbrug komt en de andere het Bels Lijntje volgde, is dan weer de schuld van de groendienst die niet hebben willen maaien.

*En ook aflevering elfendertig van de bloemenweide op het terrein van de Ark dat wel werd gemaaid…uit de vele reacties valt op te maken dat de mensen het gezaag over deze bloemenweide echt wel beu zijn. Eerst klagen dat het volgroeid was met onkruid…en nu klagen omdat het werd gemaaid

*Het positieve bericht van de nieuwe openbare toiletten in het stadhuis op de Markt werd dan weer snel de grond ingeboord met reacties van zal men het wel proper houden en andere effectieve strontcommentaren.

Heeft het met een aangeboren houding van klagen en zagen te maken en is dat dan exclusief voor de Binken ? Is het omdat vele mensen facebook zien als een uitlaatklep om frustraties allerhande kwijt te raken ?

Voor mij allemaal niet gelaten hoor.

En let op : ik ben absoluut voorstander van de vrije meningsuiting. Maar dat is voor mij hetzelfde als vrijheid. En mijn individuele vrijheid kan noch mag verder gaan dan wanneer ik de vrijheid van anderen in gevaar breng !  

Maar ik denk wel, dat teveel  mensen de draagwijdte van hun reacties niet (kunnen) inschatten. Namen noemen en mensen beschuldigen zou men toch beter achterwege laten.

Misschien ook een opdracht voor beheerder(s) van dergelijke groepspagina’s op facebook

Standaard

3 gedachtes over “Het Turnhouts DNA ?!

  1. Roman zegt:

    Is het niet zo dat mensen veel te verduren hebben, (de laatste tijd toch met het rondkomen van energie) , zichzelf zorgen maken en zo hun uitlaatklep tonen op Fb. Iets positief neerschrijven blijkt een moeilijkheidsgraad te zijn.

    Like

Reacties zijn gesloten.