Geen categorie

Kwaliteit ver te zoeken

Er zijn een aantal kranten in Vlaanderen die zichzelf graag benoemen als kwaliteitskrant. Zo bijvoorbeeld De Standaard en De Morgen.

Op beide kranten heb ik een digitaal abonnement om alles op hun website te kunnen lezen en/of zaken op te zoeken in het archief.

En dan moet ik vaststellen dat de kwaliteit van de website van De Morgen ver, heel ver te zoeken valt. Ik wil dit graag illustreren met onderstaand voorbeeld.

Deze 3 artikels staan vandaag, zaterdag 13/8/2022…nog steeds op hun website, alhoewel het eerste dateert van 20/7 ll, het tweede van 19/7 ll en het 3e bericht ook al van 19/7.

Sinds die datum heeft Sciensano al 4 (vier) nieuwe wekelijkse rapporten gepubliceerd, met name op 21/7; 29/7; 5/8 en 12/8. Bijgevolg is deze berichtgeving al 4 keer achterhaald…

Een krant die zichzelf omdoopt tot kwaliteitskrant maar zijn website niet op tijd en stond kan opschonen, getuigt alvast van erg weinig respect voor betalende, digitale lezers.

Een duidelijk gebrek aan kwaliteit dus !

Standaard

3 gedachtes over “Kwaliteit ver te zoeken

 1. Rik zegt:

  Beste, het is niet enkel dat gegeven. Ik heb ook een abonnement op beide kranten (papieren versie ih weekend) en wat mij steeds meer en meer stoort zijn de vele ‘fouten’ met betrekking tot zinsbouw, de gebruikte woordenschat etc…Het is echt te merken dat men zelfs op universitair niveau geen punten meer mag aftrekken voor schrijffouten en dergelijke meer tijdens schriftelijke opdrachten of examens.Het resultaat sijpelt meer en meer de redacties binnen. Soms vraag ik me af of elk artikel nog wel wordt nagelezen door een eindredacteur. Volgens mij worden veel artikels van thuis uit op de desbetreffende site gezet zonder enige vorm van controle over de inhoud, taal-en schrijffouten etc…Schrijf ik foutloos en beheers ik de taal tot id perfectie? Natuurlijk niet, maar van iemand die z’n brood verdient met schrijfsels, verwacht ik dat wel. Komt daarbij dat ik het gevoel heb dat beide kranten gewoon inwisselbaar zijn geworden qua inhoud. Het vele ‘op de vingers tikken’ (ben je een man als je vlees eet, waterschaamte, vliegschaamte en de hele woke poespas…) ben ik onderhand zo beu dat ik regelmatig overweeg om deze abo’s op te zeggen. De ultieme reden is echt wel de column van Van Ranst. (Zum Kotzen)
  Mvg

  Like

  • Inderdaad Rik. Het voorbeeld van het niet tijdig ‘opschonen’ van hun website…is slechts een veeg teken aan de wand…Ik ben het helemaal eens met je bevindingen 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.