Geen categorie

Meer of minder ?!

Is er vorig jaar -2021- meer of minder criminaliteit vastgesteld in de politiezone regio Turnhout en in de stad Turnhout ?

Ik overloop voor u enkele gegevens

*Er werden in de zone 7.421 criminele feiten vastgesteld, waarvan 4.416 in Turnhout zelf. Of meer dan 12 criminele feiten per dag. Daarmee scoort onze stad 60%. van alle feiten in de politiezone. Inzake inwoners is Turnhout goed voor maar 35% van het totaal aantal inwoners in de politiezone.

In 2019 was Turnhout nog maar verantwoordelijk voor iets meer dan 55% van alle feiten…

*Cijfers moord en doodslag : 15 in de zone waarvan 11 in Turnhout !

Slagen en verwondingen =506 feiten in de zone waarvan 304 in onze stad.

*Drugs : 993 vastgestelde feiten -756 in onze stad- wat een sterke stijging betekent want in 2020 werden maar 574 (352 in T’hout) drugsfeiten vastgesteld en 625 in 2019 -355 in de stad.

* het aantal (aangegeven) fietsdiefstallen daalde dan weer opmerkelijk sinds 2018, met 716 gepikte fietsen in 2018 (515 in T) naar 341 vorig jaar (245 in Turnhout)

Meer of minder

In 2019 registreerde de politie in Turnhout, 9,1 feiten per 1000 inwoners, waar de criminaliteitsgraad een jaar later steeg naar 10,2 per 1000, maar omwille van de coronaovertredingen een abnormaal jaar.

In 2021 zijn er dan 9,8 feiten per 1000 inwoners. Een jaar waarin het coronaeffect veel minder doorweegt.

De cijfers geven ook een duidelijke verschuiving weer van criminaliteit naar onze stad (Van 55% naar 60% in de zone)

Je kan dan ook bezwaarlijk spreken van een daling, wat onze stad betreft.

Er blijft nog veel werk aan de winkel om de criminaliteit in onze stad écht terug te dringen.

De noodzaak aan effectief meer blauw op straat groeit enkel maar !!

Bron : https://www.stat.policefederale.be/criminaliteitsstatistieken/rapporte

Schandalige criminaliteit

Het grootste, hedendaagse ‘crimineel gedrag’, wat niet in deze statistieken voorkomt en evenmin met meer blauw op straat is op te lossen ?! Dat zijn ongetwijfeld de absoluut onfatsoenlijke monsterwinsten van energie- en oliebedrijven. Nee de oorlog in Oekraïne is hiervan niet de oorzaak maar wel pure speculatie

Standaard

4 gedachtes over “Meer of minder ?!

 1. Rik zegt:

  Een vraagje, zitten in al die cijfers ook de criminaliteit die gepleegd wordt en via het GASbeleid (gemeentelijke administratieve sanctie) loopt? Twee jaar geleden werd ik slachtoffer van fysiek geweld en heb ik een klacht ingediend bij de politie, onderbouwd met een attest vd dokter (verwondingen), schade aan kledij, gsm én dit toevallig allemaal vastgelegd op beeld. Groot was mijn verbazing toen ik pas na een half jaar gecontacteerd werd mbt deze zaak. Houdt u vast; ik kreeg namelijk een enveloppe vd GASambtenaar met een boete van maar liefst €300 wegens ‘verstoren vd openbare orde’!!! Enkel door in persoonlijk gesprek te gaan met deze ambtenaar heb ik uiteindelijk de opgelegde som niet moeten betalen. Maar ik verbaas me tot op heden nog steeds dat zulke feiten uiteindelijk niet door de politie behandeld zijn?!? Resultaat, ik dien volgende keer geen klacht meer in. Het kost een hoop tijd (afspraakje maken, meneer.) en ik voel me hierdoor behandeld als een dader ipv een slachtoffer!

  Like

  • Voor zover ik kan nagaan zijn gas-overtredingen niet inbegrepen in de cijfers. Wat het concrete voorval betreft, daarover kan ik me niet uitspreken, vermits ik uiteraard ook niet op de hoogte ben van het dossier.

   Like

   • Rik zegt:

    Dat was zeker niet de bedoeling hoor, dat u zich zou uitspreken over dit specifieke voorval. Ik gaf de feiten maar weer om duidelijk te maken dat zelfs zulke ernstige (toch mijns inzien) zaken al niet meer door de politie opgevolgd worden. Ik bedoel dus maar, wat passeert er dan nog allemaal onder de vlag van het GASbeleid…

    Like

Reacties zijn gesloten.