Geen categorie

Nieuwe cijfers

Zoals elke maand ook nu weer een overzicht van de werkloosheidscijfers (in Turnhout) van vorige maand, juli 2022.

Om evoluties in + of – te zien, maak ik de vergelijking met de cijfers van één jaar geleden, juli 2021.

Het eerste cijfers is van 7/2021, en het tweede cijfer dat van 7/2022

*TOTAAL = 2.247; 2.186 (-61)

*-25 jaar = 379; 352 (-27)

*-1 jaar werkloos = 905; 927 (+22)

*+2 jaar werkloos = 893; 880 (-13)

*Belgische origine = 1095; 988 (-107)

*Vreemde origine = 1152; 1198 (+46)

*Werkloosheidsgraad = 10,8%; 10,4%

‘T zijn de schoolverlaters stupid

De toename van de werkloosheid in juli heeft vooral te maken met de instroom van schoolverlaters, zo zegt VDAB. Daarom is een vergelijking met de maand juli van vorig jaar noodzakelijk, vermits in juli altijd schoolverlaters instromen.

Als je dan de cijfers bekijkt van de -25 jarigen (-27) en de werklozen van -1jaar (+22) kan je dat nauwelijks een effect noemen op de Turnhoutse cijfers.

Dat de euforie van schepen Op De Beeck, over de cijfers van mei, waar de werkloosheidsgraad minder dan 10% beliep, misplaatst was schreef ik al in een eerdere blog.

Bovendien getuigt dit van zeer weinig inzicht in hoe een arbeidsmarkt en de werkloosheid daarin evolueert.

Daarom en bij herhaling : het èchte probleem in Turnhout is het almaar stijgende aantal werklozen van vreemde origine en de minieme afname van het aantal werklozen die +2 jaar werkloos zijn !!

Standaard

4 gedachtes over “Nieuwe cijfers

    • Dag Fonne, het kortst mogelijke antwoord op uw vraag is ‘nee’…maar daar wil ik het voor één keer niet bij houden. Want ik ben wel uw reacties moe omdat ze altijd weer op de man spelen en nooit op de inhoud. Dat is dan ook de reden waarom ik ze geen plaats meer geef op mijn blog en er ook niet op inga. Behalve nu deze ‘uitzondering’. Wat ik ook moe ben zijn de reacties van u en uw geestes-genoten, die hun gal over mij en mijn blogs spuwen op de facebookpagina’s van vrienden. Reacties die bijna altijd weer op hetzelfde neerkomen, namelijk ‘die (Wolput) denkt altijd dat hij het beter weet’. Wel Fonne, helaas, driewerf helaas…meestal weet ik het ook veel beter ! Ik zal dan ook met veel plezier blogs blijven schrijven waarin mijn talrijke lezers correcte cijfers en gegevens kunnen lezen over het ‘wel en wee van onze Turnhoutse samenleving’. Tot spijt van wie het benijd.

      Like

  1. Jozef Bouwen zegt:

    Het is inderdaad een groot probleem,die werklozen van vreemde afkomst.Daar een oplossing voor vinden is ook een groot probleem.Helpt het beperken van de tijd dat men kan stempelen?

    Like

Reacties zijn gesloten.