Geen categorie

Ditjes en datjes

*Het lijkt wel of sinds het begin van de grote vakantie, de hoofddoek in Turnhout, enorm aan populariteit heeft gewonnen.

Toen ik deze namiddag door de Korte- en Gasthuisstraat wandelde leek het wel of er een volle bus dames met hoofdoek waren afgezet bij het begin van de winkelstraat.

Heeft dat te maken met het feit dat er steeds meer Moslims in onze stad wonen ? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat volgens NPDATA in 2015, 6,3% van de Turnhoutse bevolking Moslim zou zijn. In 2019 was dat al toegenomen tot 9,2%. Dan zal het momenteel wellicht een cijfer zijn rond de 12 à 13% ! http://www.npdata.be/Data/Vreemdelingen/NIS/Moslims/Fiches/Vlaams-alf.htm

*trouwens, over bevolking gesproken ?! Wie, o wie heeft/kent de JUISTE cijfers voor onze stad ?! Volgens de officiële cijfers van IBZ (Binnenlandse zaken) telt Turnhout op 1/1/2021, 45.777 inwoners en op 1/1/2022 zijn er dat 46.280. De databank provincie in cijfers telt dan weer 46.372 inwoners op 1/1/2022…Maar als ik naar de cijfers ga van stadsregio in cijfers, vind ik daar voor 2021 dan weer 45.978 inwoners terug… Zeg het mij : wie, o wie heeft/kent de juiste cijfers !?

https://stadsregioturnhout.incijfers.be/dashboard/dashboard/bevolking

*Op diezelfde wandeling merkte ik ook dat de stoepen in de Victoriestraat er erbarmelijk bijliggen. Ook op de De Merodelei merkte ik meerdere verzakkingen.

Ik meende enkele foto’s te maken om via een meldingskaart naar de stad Turnhout te sturen…maar het heeft allemaal weinig zin.

Deze stad heeft dringend nood aan een globaal stoepenplan want over de ganse stad liggen er vele kilometers stoepen schots en scheef bij. Tegen dat fiberklaar uit Turnhout verdwijnt zou schepen Boogers zo een stoepenplan moeten klaar hebben om in werking te laten gaan.

Hopelijk laat hij niet eerst een studie doen, want dan zijn we alweer enkele jaren van kant.
Net zoals voor de definitieve verkeerslichten op het kruispunt Steenweg Op Tielen-Everdongenlaan-Tieblokkenlaan

Deze verkeerslichten werden in de lente van 2018 geplaatst -tijdelijk- omwille van de renovatie van de E34. Volgend jaar krijgen ze een definitieve plaats, zo verklaarde schepen Boogers op 31 juli 2018 aan journalist GVN. https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180730_03640678

Als leerkracht zou hij toch moeten weten dat één jaar slechts 365 dagen telt en géén 1.460 zoals nu al het geval is…

*De afscheidsruimte op de stedelijke begraafplaats Nazareth, een initiatief van de VTST -nu PT20- staat al enkele jaren in de steigers. Omdat dit tegen Allerheiligen dit jaar toch zou kunnen worden afgewerkt, vraag ik aan bevoegd schepen Stijn Adriaensens om hiervoor desnoods werknemers van de stedelijke diensten bij in te schakelen.

*Dat blaffende honden niet (altijd) bijten, daar ben ik niet zo zeker van. Maar dat honden wel af en toe moeten sch…n, dat weten blijkbaar ook alle hondenliefhebbers nog steeds niet.

Verder toch ook nog even vermelden dat blaffende honden ontzettend veel lawaai kunnen maken.

Standaard

6 gedachtes over “Ditjes en datjes

  • Dankjewel. Vermits de ‘media’ in Vlaanderen daar geen aandacht voor (mogen/willen) hebben zal ik zoveel mogelijk nuttige cijfers in mijn blogs blijven verwerken. Een te oordelen naar de vele lezers zijn heel wat mensen hier ook aan/in geïnteresseerd 🙂

   Like

 1. ann crols zegt:

  ik sluit me aan bij het “dank je wel” van Flor!
  Want deze “weetjes ” zijn dingen waar mensen als ik anders nooit weet van hebben!

  ann crols

  Like

 2. Linda Vermeersch zegt:

  Vele straten en stoepen zijn in zeer slechte staat . Ik heb in maart een mail verzonden naar de stad via de officiële melding dat er een gevaarlijk gat is in een fietsstraat.
  Een vriendelijke mail terug dat er notitie van genomen is !
  Begin juni heb ik opnieuw een mail verzonden met de vraag of het misschien vergeten is ? Maar nee hoor een mail terug dat het op de planning staat ? Ze hebben alleen niet gezegd welk jaar ? Onze straat Lodewyck De Koninckstraat is een schande ! Slechte stoepen het ene gat na het andere maar ja ? ! 😣 Misschien moet er eerst weer iets gebeuren ?

  Like

Reacties zijn gesloten.