Geen categorie

Loch Ness in Turnhout

Eén warme dag in juni en het liep alweer fout met oververhitte jongeren aan het Zivermeer in Mol, aan de Nekker in Mechelen, aan de Blaarmeersen in Gent…

https://www.hln.be/binnenland/gouverneur-cathy-berckx-cdenv-wil-soort-voetbalwet-voor-recreatiedomeinen~a18c25d7/

Je kan er al enkele jaren gif op innemen, dat dit zal gebeuren. Helaas !

Waar je ook al enkele jaren gif kan op innemen bij warm weer of een warme zomer is het Turnhouts monster van Loch Ness.

Het zwembad in het stadspark

In dit geval gaat het over de steeds weerkerende discussie van waarom heeft men het openlucht zwembad in Turnhout niet behouden. ?!

Sommige jaren is de discussie zelfs zo hevig, vooral na de warme zomer van 2018, dat er een vraag komt op de gemeenteraad van Turnhout om minstens een haalbaarheidsstudie te laten doen.

Een vraag die onmiddellijk werd gepareerd door toenmalig schepen Hannes Anaf die stelde : Het stadsbestuur geeft liever geen geld uit aan zo’n haalbaarheidsstudie. Omdat het voor de stad nu al duidelijk is dat de terugkeer van een openluchtzwembad veel te veel geld zou kosten. “Bij de sluiting van het vorige openluchtzwembad is men niet over één nacht ijs gegaan”, zegt schepen voor Sport Hannes Anaf. “Dat had vooral te maken met de dure kostprijs, zowel voor personeel als onderhoud. Iedereen zou het leuk vinden dat er terug een openluchtzwembad is in Turnhout. Maar het is niet verantwoord om als stad die kosten te maken.

En vandaag zou ongetwijfeld hetzelfde antwoord komen op dezelfde vraag. Een dergelijke investering in de bouw, in het onderhoud en de uitbating ervan zou nu nog flink wat meer kosten.

Bovendien zou zo’n openluchtzwembad maar een beperkt aantal maanden en  dagen per jaar, zijn nut bewijzen.

Naar de Lilse Bergen

Niet zover van Turnhout en vanuit Turnhout een 11 km zijn er de Lilse Bergen met openlucht zwem-infrastructuur.

Het zou nuttig kunnen zijn, een regelmatige busverbinding te voorzien vanuit Turnhout naar die Lilse Bergen, tijdens de maanden juli en augustus.

Misschien wel een agendapunt om te bespreken met de besturen van de Regio In Transitie.

Standaard

2 gedachtes over “Loch Ness in Turnhout

  1. Rik zegt:

    Een busverbinding, waarom niet? Wel, dan kan je de Lilse Bergen ook in het fameuze rijtje van recreatiedomeinen zetten waar deze ‘jongeren’ de boel verzieken voor al de rest die willen genieten van een mooie dag.

    Like

Reacties zijn gesloten.