Geen categorie

Ze gaan nogal ne gang

Bij een eerste lezing van deze titel zo je kunnen denken dat het over De Wout en zijn ploeg in de Tour, Jumbo-Vista gaat.

Want inderdaad, die gaan ook nogal ne gang.

Maar in deze wil ik het hebben over het verkrijgen van de Belgische  nationaliteit in Turnhout en daarbuiten.

*331 inwoners van onze stad -gemiddeld meer dan 6 per week- verkregen vorig jaar de Belgische nationaliteit. Dat is meteen het hoogste cijfer van de afgelopen 30 jaar.

Cijfer in ruimer perspectief plaatsen

*In het arrondissement Turnhout betreft het 1117 personen. Ook al het hoogste cijfer sinds 30 jaar. Turnhout maakt daarvan dus  30% uit. Terwijl de Turnhoutse bevolking goed is voor minder dan 10% van deze in het arrondissement.

*Ook de 22.258 nationaliteit toekenningen in Vlaanderen is het hoogste cijfer in 30 jaar. 1,5% hiervan zijn Turnhoutenaren. Qua bevolking is de Turnhoutse bevolking maar voor amper 0,7% deel van Vlaanderen !

Ook in België gaan ze ne gang

De eerste 4 maanden van 2022 verkregen al 16.636 inwoners in ons land onze nationaliteit. En -bij herhaling- ook dat is een uitzonderlijk hoog cijfer. Want in 2020 betreft het in dezelfde periode 14.797 personen en in 2021 slechts 12.501.

Standaard

2 gedachtes over “Ze gaan nogal ne gang

 1. ann crols zegt:

  Eerst even ..bedankt voor al die Blogs/informatie!
  Zonder zou ik deze dingen nooit weten.

  Met mijn boeren verstand(je) denk ik dan … als een ouder de Belgische nationaliteit krijgt..worden de kinderen dan ook automatisch Belg?
  Want als dat zo is dan zijn die cijfers heel verklaarbaar …ze kweken beter als onze konijnen… en dat wilt wat zeggen hoor!

  Soms denk ik ..ik wil dat allemaal niet weten!
  Maar ik ben een mens geen struisvogel!

  ann crols

  Like

Reacties zijn gesloten.