Geen categorie

Den ekspeir

In mijn jonge jaren woonde ik op de boerenbuiten van Lille. Een zalige tijd overigens, waarvan ik nogal wat vrije tijd doorbracht bij de boeren in onze buurt. Als er toen in de boerenfamilies sprake was, dat den ekspeir moest komen dan hadden ze het over de veearts.

De vétérinaire klonk te bourgeois voor ons, Lillenaren.

Struisvogelpolitiek

Ondertussen ben ik al enige tijd die jonge jaren ontgroeid, zelfs al gepensioneerd en stel vast dat we nu een regering hebben -Vivaldi genaamd- die om de haverklap beroep doen op ekspeirs, euh… expertengroepen om hun beleid te sturen.

Zo wat de koopkracht- en energiemaatregelen betreft -waarbij het niet meer gebruiken van een tankkaart als een koopkrachtmaatregel kan worden verkocht.

En ook voor de fiscale hervorming doet Van Peteghem beroep op een expertencomité, die, weliswaar, er niet in lukken, om een eensluidend advies uit te brengen.

Honderden parlementairen, tientallen ministers en 5 regeringen in dit kleine België…maar blijkbaar worden die door Vivaldi, allemaal te loemp en te blind geacht en ziet Vivaldi zelf de sense of urgency  om dringend tot een aantal beslissingen te komen in politiek België, niet in ??!!

Voor mij is dit pure -welvaartsvernietigende- struisvogelpolitiek !

Nog perverser

Diezelfde struisvogelpolitiek vinden we ook terug, maar in een nog veel ergere mate, rond integratie en diversiteit.

Zo stond de woke-media (er zijn er geen andere meer denk ik) en de woke linkse politiek op zijn kop naar aanleiding van een uitlating van Conner Rousseau. (voorzitter Vooruit)

Hij durfde het aan te zeggen : Als ik door Molenbeek rijd, dan voel ik me niet in België. De linkie-winkies vlogen door het dak, in de media, in de politiek.

Nochtans klopt zijn stelling helemaal ! In september 2018 berichtte de Brusselse nieuwssite BRUZZ, dat Sint-Jans-Molenbeek, 82,4 % inwoners van vreemde origine telde. De gemeente Sint-Joost (ten Node) spant met 90 procent de kroon…

Voor het hele Brusselse Gewest (Brussel 19) komt het aantal personen van vreemde origine uit op 71,4 procent.

De gemeente met het minste bewoners van vreemde origine is Watermaal-Bosvoorde. In de fusiegemeente heeft 42,7 procent van de bewoners een andere herkomst dan de Belgische. Ook Oudergem (50,7 %), Sint-Pieters-Woluwe (52,9 %), Ukkel (56,8 %) en Sint-Lambrechts-Woluwe (57,8 %) scoren relatief laag. https://www.bruzz.be/samenleving/bewoners-van-sint-joost-voor-90-procent-van-vreemde-origine-2018-09-14

Een enclave

Trump vergiste zich, toen hij Brussel een hell-hole noemde ! Het is immers een –voornamelijk– Moslim enclave/exclave, waarin eigen leefregels en wetten gelden die bovendien –met verve– door de Linkse Brusselse overheden, ook politionele, worden gedoogd (Een ‘enclave‘ is een stuk vreemd grondgebied dat door eigen grondgebied wordt ingesloten. Een ‘exclave’ is een stuk eigen grondgebied dat door vreemd grondgebied wordt ingesloten. Vrijwel elke enclave is ook een exclave.)

Omvolking is een feit

Het is niet omdat ons land kwistig omspringt met het toekennen van de Belgische nationaliteit en zo dus de dubbele nationaliteit toelaat, ja zelfs promoot, dat de eigenheid van deze mensen ook zou veranderen. Dat is zelfs een kapitale denkfout.

Daarom moet ik het nog eens een keer herhalen :

Een konijn in een kiekenkot…blijft een konijn !

En toch mag je volgens diezelfde linkie-winkies het begrip omvolking niet in de mond nemen.

Omdat struisvogelpolitiek niet aan mij besteed is, doe ik dat  toch : omvolking dus !!

Standaard

6 gedachtes over “Den ekspeir

  • Het is niet mijn bedoeling mensen bang te maken. Maar wel om mensen correct te informeren, iets wat de media al lang niet meer doen. Bedankt om mijn blogs te lezen 🙂

   Like

 1. Ter herinnering : reacties, rechtstreeks op mijn blog zijn welkom. Anoniem voor wie dat wenst, maar enkel als ikzelf de identiteit ken. Reacties die altijd weer ‘de man’ spelen maar nooit ‘de bal’ worden gewoon NIET geplaatst. 😀

  Like

 2. Josette theeuwes zegt:

  Wat wordt er bedoeld met “achter betaalmuur”?
  Die uitdrukking ken ik niet….

  Like

Reacties zijn gesloten.