Geen categorie

Kletsmajoors

Men zegt me vaak dat ik een vlotte pen heb. En die gebruik ik ook wel eens om mails te sturen aan -nationale- redacties en/of journalisten van kranten.

Zo recent nog met het voorstel om bij elke indexverhoging ook de belastingschalen te indexeren. Maar, helaas, nooit krijg ik een antwoord van die zelfverklaarde kwaliteitskranten/journalisten.

Het kan of mag toch niet zijn dat journalisten enkel belangstelling hebben voor hun eigen mening die ze in hun respectievelijke kranten poneren om hun gedacht op te dringen aan de lezers. Het lijken wel kletsmajoors die het vertikken om in gesprek te gaan met één van hun lezers.

Nochtans heb ik alweer enkele prangende vragen voor De Standaard, die ik dan maar via mijn blog zal formuleren.

  1. In de weekendkrant van DS (21/5 ll) veegt Ruud Goossens, VB voorzitter Van Grieken, de mantel uit wegens zijn hypocriete omgang met de omvolkingstheorie.  Nu mag dat al een zwaar beladen begrip zijn, maar hoe zou Ruud Goossens volgende vaststelling benoemen : In Turnhout wonen 13.000 jongeren in de leeftijd van 0 tot 24 jaar. 5.724 van hen zijn van Belgische herkomst. Dat is 44%. De overige 56% -ruim 7240- zijn allemaal jonge mensen van vreemde herkomst.

De laatste 10 jaar is het aantal jongeren van Belgische herkomst dan ook sterk verminderd. Van 7.071 in 2012 naar 5.724 in 2021.

Hoezeer ik mijn hersens ook pijnig, ik kan geen beter begrip vinden dan omvolking om deze vaststelling correct te omschrijven.

Apenpokkenvirus

In diezelfde kwaliteitskrant (DS) werd maandag 23/5 ll het woord gegeven aan ene Piet Hoebeke, professor urologie en decaan van de faculteit Geneeskunde aan de UGent

Die hooggeleerde had niet beter gevonden dan al wie stigmatiserende reacties had geschreven, wegens de -tot nog toe-  link met het Darklands (homo) festival in Antwerpen, dommerikken te noemen.

Nu bedoelde hij wellicht federaal minister van volksgezondheid Frank Vandenbroucke die een onmiskenbare waarschuwing/aanmaning tot voorzichtigheid richtte aan de organisatoren van de gay pride afgelopen weekend in Brussel.

Tja…twee jaar geleden klonk de waarschuwing voor een ander virus dan ook eenvoudiger, namelijk blijf in uw kot.

P.S : Op 14 mei schoot een 18 jarige 10 mensen dood in Buffalo (VS). De extreem-rechtse ideologie van omvolking, waarvan de schutter een aanhanger zou zijn, werd door alle opiniemakers, als ‘schuldig’ aan deze moorden gebrandmerkt. Amper 10 dagen later, op 24 mei schiet een andere 18 jarige, in Texas (VS) 19 kinderen en twee volwassenen dood. De dader werd ‘gepest’…benieuwd wie of wat de media nu als ‘schuldige’ zal opvoeren !!

Bronnen : https://www.standaard.be/cnt/dmf20220520_96852661?utm_source=standaard&utm_medium=social&utm_campaign=send-to-a-friend

Kletsmajoor : https://www.encyclo.nl/begrip/kletsmajoor

Standaard

2 gedachtes over “Kletsmajoors

  1. Jaak Mertens zegt:

    Dré, als de belastingschalen voor inkomsten uit arbeid met de index zouden meestijgen, waar zou de overheid dan het extra geld moeten ‘zoeken’ om dan ook de indexstijging voor de uitkeringen (pensioenen, ziekte en invaliditeit, werkloosheid …) te kunnen betalen? De oorzaak van de indexverhogingen zijn de prijsstijgingen. Die voor een deel veroorzaakt worden door stijging grondstof- en energieprijzen. Maar ook voor een deel door speculatie en louter winstbeja. Maar hier inkomsten halen is voor onze overheid waarschijnlijk veel te ingewikkeld?

    Like

Reacties zijn gesloten.