Geen categorie

Zal de regering vallen ?

Of Vivaldi -onder leiding van De Croo- de vier seizoenen zal uitdoen ?!…steeds meer doen speculaties en geruchten de ronde. Zelf denk ik dat het niet zozeer de vraag is of Vivaldi zal ontslag nemen, maar wel wanneer ?

Het aantal heikele dossiers neemt dag na dag toe. Denk maar aan de discussie over de verhoging van het defensiebudget. De eisen van de PS -kostprijs 6,5 miljard euro- voor onder andere een sociaal energietarief voor de middenklasse.

Denk maar aan een steeds meer ontsporende begroting waar nu ook de begrotings-kost voor het sociaal energietarief steeds hoger oploopt.

Sinds het voorbije weekend blijkt ook dat enkele federale excellenties, zich fel willen bemoeien met het Vlaamse stikstofdossier.

Zo was federaal -cd&v- Minister Annelies Verlinden aanwezig in de Kempen, -bij de landbouwbeurs Agridagen in Ravels- om er te luisteren –ook bij de Boerenbond– naar de bezorgdheden van de Vlaamse boeren…

Maar, nog opvallender, “Ondertussen gingen enkele andere CD&V-politici, onder wie Ravels burgemeester Walter Luyten en Servais Verherstraeten, fractievoorzitter voor de partij in het federaal parlement, op de foto met een T-shirt met als opdruk ‘red de boer in het Turnhouts Vennengebied” https://www.gva.be/cnt/dmf20220522_96198878

Uit deze acties van federale verantwoordelijken valt duidelijk af te leiden dat de cd&v al gestart is met zijn verkiezingscampagne…

Vlaamse Jan en Zuhal houden zich beter vast aan de takken van de bomen !

Standaard