Geen categorie

Stop fiscale discriminatie

Fiscale discriminatie – vreemde nummerplaten

Ik zie in onze stad steeds meer wagens rijden met een buitenlandse nummerplaat. Dat dit allemaal bezoekers zijn aan onze stad, lijkt me echter weinig waarschijnlijk.

Temeer omdat ik ook steeds meer die vreemde nummerplaten opmerk, geparkeerd in onze woonstraten. Niet voor enkele uren, maar zelfs zeer langdurig.

Wat dat betreft vermoed ik dan ook dat het meestal over bewoners gaat die in onze stad zijn gedomicilieerd. En dan is -voor zover mijn kennis reikt- het rijden met een buitenlandse nummerplaat verboden. Behalve de voorziene uitzonderingen.

Bovendien worden deze bestuurders/bewoners ook gefaciliteerd door de stad, vermits zij blijkbaar ook recht hebben op een -gratis- bewonersparkeerkaart voor hun buitenlandse nummerplaat !

Ik ben de mening toegedaan dat dit een aanhoudende, vooral fiscale, discriminatie betekent. Deze bewoners betalen immers géén verkeersbelasting in ons land. Bovendien worden hun voertuigen ook niet onderworpen aan een jaarlijkse -verplichte- autokeuring.

Ik verzoek u dan ook met aandrang de nodige actie te ondernemen om deze discriminatie weg te werken.

Ik vraag me ook af hoe de politiediensten met deze zaken omgaan ? Hanteren zij een bepaalde gedoogperiode ? Zo ja voor hoelang ? Worden er acties ondernomen om dit allemaal te controleren en te verbaliseren ?

Ik zou nog kunnen begrijpen dat een bewonerskaart  op basis van een vreemde nummerplaat wel kan, maar dan ook voor een korte en afgebakende periode. Bijvoorbeeld 15 dagen.

Maar zoals het nu is, lijkt het allemaal op een niet gecontroleerde wildgroei.

De straten teruggeven aan de bewoners…allemaal goed en wel maar dan wel op voorwaarde dat alle bewoners ook helemaal conform zijn met de wet- en regelgeving inzake nummerplaten !

Ik kijk met bijzondere belangstelling uit naar uw reactie,

Dré Wolput   11 mei 2022    Turnhout

Standaard

4 gedachtes over “Stop fiscale discriminatie

 1. Luc Van der Schoot zegt:

  Ik heb die vraag eens gesteld tijdens de lock-down. omdat toen duidelijk was welke daar constant geparkeerd stonden en dus meer dan vermoedelijk ergens in de buurt gedomicilieerd zijn.
  Het antwoord was voor mij niet bevredigend want ik moest daar uit besluiten dat deze allen onder de uitzondering zouden vallen.
  Wat ik dus niet geloof maar tja daar stopt het dan he

  Like

  • Als men, ten onrechte, ervan uitgaat dat het allemaal uitzonderingen zijn…dan maken ze zich er te gemakkelijk vanaf…maar is het probleem niet opgelost !!

   Like

Reacties zijn gesloten.