Geen categorie

Turnhoutse overwegingen

Je zou het niet verwachten, maar Turnhout kan zich verheugen op een sterk stijgend aantal bezoekers uit den vreemde.

Dat merk je duidelijk als je in Turnhout wandelt en of fietst. Steeds meer vreemde nummerplaten in de straten, rijdend of geparkeerd, uit Polen, Roemenië, Oekraïne, Frankrijk, Nederland…en andere.

Allemaal extra bezoekers en klanten van de Turnhoutse winkels, horeca…

Althans…ik ga ervan uit dat dit allemaal bezoekers zijn aan onze stad. Immers, van zodra je hier gedomicilieerd bent, mag je niet langer met een buitenlandse nummerplaat rondrijden. Tenzij enkele uitzonderingen zoals een bedrijfswagen.

En dat is een zaak van de politie, die dit systematisch (zou moeten controleren) controleert, op aangeven van de wijkagenten. Nu krijgen die bewoners van buitenlandse herkomst nog wel een gratis parkeerkaart !

De pest van de step

In oktober vorig jaar schreef ik onder deze titel een blog. Over het toenemend gebruik èn gevaar van steps en van en voor hun bestuurders. https://wolput.com/2021/10/21/de-pest-van-de-step/

Ondertussen is er regelgeving op komst van wie (leeftijd) waar (niet langer op het fietspad) nog mag steppen, dat een step een éénpersoonsvoertuig is… https://gocar.be/nl/autonieuws/mobiliteit/elektrische-step-in-belgie-dit-zijn-de-nieuwe-regels

Alhoewel het de goede week is, zal deze regelgeving duidelijk vijgen na Pasen worden. Vandaag is België een van de laatste Europese landen waar geen wetgeving voor elektrische steps bestaat.  

Ik vraag me af hoe en op welke wijze de politie deze regelgeving nog zal kunnen afdwingen, nu het gebruik van steps steeds verder verbreid is ?!

Ofwel zullen politiekorpsen regelmatig gerichte controles moeten doen, ofwel zal de op komst zijnde regelgeving dode letter blijven. Wat nog meer ergernissen zal veroorzaken !

Standaard

4 gedachtes over “Turnhoutse overwegingen

 1. annemie debondt zegt:

  Een buitenlandse nummerplaat… Dat zijn auto’s van uw en mijn buren…enerzijds ben ik het met u eens dat ze de wet moeten na leven! Maar moeten wij dan onze buren gaan aangeven?

  Like

  • Wat een eigenaardige en bovendien totaal foute conclusie…zo staat het in mijn blog : “En dat is een zaak van de politie, die dit systematisch (zou moeten controleren) controleert, op aangeven van de wijkagenten. Nu krijgen die bewoners van buitenlandse herkomst nog wel een gratis parkeerkaart !”

   Like

   • annemie debondt zegt:

    Tja Dré, ik lees uw blog…de politie ook?? En voor de duidelijkheid het is van mijn kant geen conclusie… het was een vraag!

    Like

Reacties zijn gesloten.