Geen categorie

SAMEN – ’t WERKT !

Het zou de benaming kunnen zijn van de nieuwe regionale samen-werking. Waar we al langer de stadsregio kennen, met Turnhout, Oud-Turnhout, Beerse en Vosselaar hebben nu ook Kasterlee en Lille beslist zich bij die regionale samenwerking aan te sluiten.

Uiteraard is dit een belangrijke stap. Want daardoor verhoogt de macht van het getal aanzienlijk, tot meer dan 111.000 inwoners !

Zelf ben ik geboren en opgegroeid in Lille. En heb er heel wat familie wonen. Het doet me persoonlijk dan ook veel plezier dat Lille -net zoals Kasterlee- dit besluit heeft genomen.

Kwaliteit in zorg

Met meer dan 2.000 medewerkers en ruim 200 artsen is het AZ Turnhout al enkele jaren de grootste werkgever in Turnhout. Het ziekenhuis AZ Turnhout wist onlangs het internationale kwaliteitslabel, voor 5 jaar, te verlengen. Dat gebeurde na een doorgedreven kwaliteitsaudit.

Dat dit kon gebeuren is vooral het gevolg van een doorgedreven, kwaliteitsvolle zorg èn samenwerking op alle niveau’s. De traktatie was dan ook dubbel en dik verdient. https://www.hln.be/turnhout/az-turnhout-trakteert-personeel-na-opnieuw-behalen-van-internationaal-kwaliteitslabel~aa67a41d/

Het oog wil ook wat

Nog niet zo lang geleden werkte Turnhout een subsidiereglement uit voor het renoveren van gevels in het winkelgebied van onze stad. De subsidie heeft als doelstelling om de aantrekkelijkheid van handelspanden in het kernwinkel- en winkelgroeigebied van de stad Turnhout te verhogen waardoor de kwaliteit en uitstraling van dit gebied wordt bevorderd en het ondernemerschap gestimuleerd. Er wordt gestreefd naar een versterking van het kernwinkel – en winkelgroeigebied door het aantrekking van nieuwe handelsactiviteiten door het verbeteren van de infrastructurele kwaliteit en uitstraling van de beschikbare handelspanden. Ondertussen werden er al 38 dossiers goedgekeurd. Goed èn mooi bezig zou ik zeggen.

Eèn kopje koffie

Het Turnhoutse bedrijf MIKO, doet het bijzonder goed zo blijkt uit de resultaten. Recent namen ze behalve MAAS in het Nederlandse Eindhoven (500 medewerkers, 70 miljoen euro omzet), dat koffietoestellen plaatst, ook koffiebrander SAS in buurgemeente Beerse (100 medewerkers, 35 miljoen euro omzet) over. En ze plannen ook nog een nieuwe fabriek.

Ik durf voorstellen dat de Turnhoutse horeca wat meer chauvinisme aan de dag zou leggen en afspreken dat er voortaan overal koffie zal worden geschonken van dit lokaal verankerde bedrijf MIKO. https://www.gva.be/cnt/dmf20220325_94108738

Standaard

Een gedachte over “SAMEN – ’t WERKT !

Reacties zijn gesloten.