Geen categorie

Hel van het centrum

Nee, dit is géén voorbeschouwing van de wielerklassieker Parijs- Roubaix, die trouwens dit jaar met Pasen zal worden gereden.

Vervang op deze foto de renners door wandelaars en shoppers, de kasseien door klinkers en je hebt een perfect beeld van hoe er delen van de Turnhoutse Gasthuisstraat weer bijliggen.

Nochtans is het maar amper anderhalf jaar geleden dat dit stuk werd hersteld. Op maandag 10 augustus 2020, werden die herstelwerkzaamheden aangevat om ze op  28 augustus te beëindigen.

Maar zoals de huidige situatie (zie foto) aantoont waren deze herstellingen alles behalve duurzaam !! Ik vraag me af hoe je zoiets kunt verantwoorden ten aanzien van de Turnhoutse belastingbetalers ?!

In de gazet schreef men toen ook dat een definitieve heraanleg niet voor deze legislatuur zou zijn…dus zeker niet voor einde 2024 !

Maar einde vorig jaar besliste het college om het investeringsbedrag met 14 miljoen euro te verhogen. Concreet zal de stad, gedurende deze legislatuur dan 130 miljoen euro investeren in allerhande projecten en werken. https://www.gva.be/cnt/dmf20211221_94054598

Gasthuisstraat sneller helemaal vernieuwen

Dat zou toch moeten betekenen dat de Gasthuisstraat nog wel binnen deze legislatuur kan worden aangelegd. Tenminste als de in augustus 2020, door schepen Boogers beloofde studie -We stellen een studiebureau aan om er een aantrekkelijke winkelstraat van te maken die toch robuust genoeg is om het busverkeer te verdragen- ondertussen ook werd aangevat. https://www.gva.be/cnt/dmf20200804_96536553

Een boompje opzetten

Als gevolg van de werkzaamheden voor een nieuwe BIB in Turnhout,  is een boom met een bijzondere gevoelswaarde verdwenen. Van de moerbeiboom die in 1993 ter nagedachtenis aan koning Boudewijn werd geplant, schiet nog maar een stompje over. Zo bleek 3 jaar geleden.

Blijkbaar was de bijzondere gevoelswaarde van deze moerbeiboom niet tot alle diensten van de stad doorgedrongen. Maar, geen nood, Marc Boogers (Groen), die ook niet op de hoogte was van de bijzondere waarde van deze boom. “Nu ik verneem dat deze ter nagedachtenis aan koning Boudewijn is geplant, moeten we zeker een nieuwe boom planten. Deze keer zetten we er dan ook een bordje bij met wat uitleg.”  https://www.gva.be/cnt/dmf20190301_04220485

Is ondertussen aan deze belofte voldaan ? Of is dat, drie jaar later, ook niet meer voor deze legislatuur ?

Standaard

3 gedachtes over “Hel van het centrum

 1. Van Mierlo Hugo zegt:

  Herentalsstraat…wat doet die gevaarlijke verhoogde richel in het midden van de straat!!! Enkele dagen geleden stond er een lichte vracht geparkeerd. Een fietser moet uitwijken, valt bijna over deze richel met een noodstop van een achterliggende auto tot gevolg. Fietsvriendelijk is iets anders. Ik nodig ook alle schepenen uit om eens enkele uren met een rolstoel door Turnhout te wandelen…

  Like

 2. Veerle zegt:

  Inderdaad met rolstoel es doorrijden heb ik reeds al van vorige legislatuur die toen onder TIM was ook reeds gezegd maar helaas . Ook hun stoepen verschrikkelijk zelfs voetganger breekt zijn benen , maar geen nood werd gemeld het stad is hiervoor goed verzekerd 🤔

  Like

 3. Anita zegt:

  En de Otterstraat?? Dat is levensgevaarlijk tussen de bentelstraat en de klinkstraat!! En van de markt naat de ring rijden is super gevaarlijk, met de asverschuivingen, komen de auto ’s recht op je af. En de bentelstraat als fietsstraat 😅😅😅😅😅ik ben iedere keer ingehaald door een auto!!!met een rotvaart (want het mag niet😵)

  Like

Reacties zijn gesloten.