Geen categorie

Gazettenpraat (2)

In mijn vorige blog -https://wolput.com/2022/03/03/dopgeld/ – schreef ik al, dat je voorzichtig moet zijn met gazettenpraat. Je kan noch mag alles wat in de gazet geschreven staat, zomaar voor waar aannemen en/of voortvertellen.

En opnieuw moet ik dat in de feiten vaststellen. Dit naar aanleiding van een artikel in GVA van vrijdag ll  ‘Open Vld interpelleert stadsbestuur over opvolging wegenwerken’ Zo zegt Bart Voordeckers, overigens helemaal terecht : Zo zijn er nog steeds borden te vinden van de werken op de Steenweg op Mol, die ondertussen al ruim twee maanden achter de rug zijn.

Maar, zo  verklaart Schepen Boogers : ‘Voor zover ik weet zijn overigens de omleidingsborden -van de werken- langs de Steenweg op Mol al geruime tijd weg.”  Helaas, driewerf helaas…tot op vandaag, zaterdagnamiddag 5 maart, staat onderhavig bord, ter  hoogte van de Kwakkelstraat, nog steeds en al maanden erg nutteloos te wezen.

Af en toe zelf eens de fiets nemen als schepen van mobiliteit om zelf één en ander te verifiëren is duidelijk niet overbodig in deze stad !!!

Trouwens, over de Steenweg Op Mol en de Otterstraat gesproken. Ook al deze namiddag, zaterdag 5 maart stel ik vast dat onderhavig bord nog steeds staat opgesteld bij het begin van de Steenweg Op Mol en ook ter hoogte van de Klinkstraat.

Ook wat dat betreft stelt Open VLD : Bovendien waren de werken in de Otterstraat al dinsdagavond klaar. Toch bleven de signalisatie en de omleiding nog een hele week van kracht. En dus vandaag nog steeds.

Er zijn echter, noch langs de Steenweg Op Mol, noch in de Otterstraat, waar dan ook werken bezig. Ik ben zelfs twee keer dit traject afgefietst om zeker te zijn dat ik niets over het hoofd had gezien.

Er is duidelijk en zonder twijfel heel wat werk aan de winkel in onze stad om zowel omleidingen, correct aan te geven en ONMIDDELLIJK na het beëindigen van werkzaamheden,  verkeersborden die omleidingen aanduiden ook weer weg te (laten) nemen.

Meer dan ooit is het in onze stad een rommelzootje. Niet in het minst omdat men voor Fiberklaar heel Turnhout aan het omwoelen is. Ook in deze is een betere opvolging van uit de stad meer dan noodzakelijk

https://www.gva.be/cnt/dmf20220304_94260368

Standaard