Geen categorie

Ijspret-tig nieuws

Volgens de krant Het Laatste Nieuws, is er nu terug hoop op een ijspiste in Turnhout. Er zouden ernstige gesprekken worden gevoerd met kandidaat-investeerders.

De stad Turnhout laat zich in deze ook niet onbetuigd. Naast het ter beschikking stellen van de nodige ruimte op de Frac, voorzien ze ook, eenmaal een ijspiste gerealiseerd, een jaarlijkse werkingssubsidie. Als dit geen prettig nieuw is ! https://www.hln.be/turnhout/turnhout-mag-opnieuw-dromen-van-ijspiste-gesprekken-met-twee-mogelijke-investeerders~a963322f/

In de Stadskrant kondigde schepen Stijn Adriaensens aan dat het stadsbestuur de komende jaren zijn inzet zal versterken voor een sterk stadshart. Niet enkel via een premiestelsel. De stad wil ook enkele straten opnieuw aanleggen. Via de vzw Ondernemend Stadshart Turnhout (OST) krijgen de ondernemers rechtstreeks inspraak in deze.

Lekkerste garnaalkroketten

Recent werd een prettige en lekkere actie onder de spotlichten geplaatst. Zo brengen zeven Turnhoutse topchefs, een nieuw gerecht op de kaart die een eerbetoon vormen aan de stad en aan de topondernemingen in Turnhout. Geweldige promotie wat het culinaire Turnhout betreft.

Wat niet wil zeggen dat je behalve in deze 7 zaken ook elders géén lekkere gerechten zou kunnen eten. Zo verwijs ik graag naar de garnaalkroketten van Brasserie Saint-Joseph, op de Turnhoutse markt. Ik garandeer je, uit ervaring, dat deze minstens zo lekker zijn als de Oostendse garnaalkroketten, welke recent het label kregen van Vlaams streekproduct.

Jonge -Vlaamse- leeuw

Turnhoutenaar Achraf El Yakhloufi, korfballer, Vooruit-politicus en eigenaar van een pizzeria, is één van de dertien ‘Jonge Leeuwen’, welke komende maanden hun ideeën mogen uitwerken waarmee sportclubs maatschappelijke uitdagingen kunnen aangaan. Het project werd op de rails gezet door Vlaams Minister van sport, Ben Weyts (NVA)

Fier als een jonge Vlaamse leeuw poseert Achraf naast Ben Weyts. Dit zal toch géén verborgen sollicitatie zijn als kandidaat voor NVA bij de komende gemeenteraadsverkiezingen ?! Hoe dan ook, proficiat Achraf.  https://www.gva.be/cnt/dmf20220221_95365828

Standaard