Geen categorie

Ik ben er fiberklaar mee

Tenzij je al enkele maanden op een andere planeet leeft, maar anders heb je zeker al gemerkt dat men  heel Turnhout aan het omwoelen is.

En dat allemaal omdat Fiberklaar een nieuw fibernetwerk aanlegt  en maken zo woningen en bedrijven fiberklaar. Zij ontwerpen, bouwen én beheren, naar eigen zeggen een superstabiel en bliksemsnel netwerk.

Nu heb ikzelf alvast géén behoefte aan een bliksemsnel netwerk…het leven is mij al jachtig genoeg. Maar bon, ik woon gelukkig niet alleen op deze wereld.

Waar ik me echter wel erg aan stoor is het volgende : voor de tweede keer in minder dan twee maanden tijd gooit men de straat voor mijn deur opnieuw open. En alweer voor fiberklaar.

Ontwerpfouten

Volgens een schrijven dat we dan daags voordien in de bus vinden is dat wegens onvoorziene omstandigheden. Volgens welingelichte bron is dat omdat men gewoon een kabel vergeten te leggen is… Een ontwerpfout dus. Maar zelf ben ik veel meer overtuigd van slordigheid in het omschrijven en/of uitvoeren van de opdracht aan de onderaannemer !

Ik maakte daarover mijn beklag bij de aannemer. Via de telefoon werd mij verteld dat het alles te maken heeft met wat zij voortschrijdend inzicht noemen in een totaal nieuw concept…slechte voorbereiding in het ontwerpen dus…een uitleg gevolgd door terechte excuses !

Je zou dan denken dat ze de eerdere gemaakte sleuf opnieuw openleggen. Maar nee hoor, men is nu aan het graven net naast de eerder aangelegde sleuf… Alweer vele tientallen m² klinkers die worden uitgehaald en die later veel kans hebben om te verzakken.

Ondertussen hebben ze dan gisteren ook nog eens de kabel van Telenet kapot getrokken. Dat maakte de pret zowat helemaal compleet.

Stoepen

Hoe dan ook, als ik al een abonnement zou nemen, (niet dus) zou ik dat nu ook al opzeggen. Wegens te weinig vertrouwen in het concept

De voorbije maanden heb ik in mijn blogs al herhaaldelijk de erg slechte staat van vele stoepen in onze stad aangeklaagd.

Kilometers stoepen zijn toe aan een grondige heraanleg of zelfs gehele vernieuwing. Dat dit nog niet in uitvoering is zou, ook alweer volgens een welingelichte bron, alles te maken hebben met de werken van en voor Fiberklaar.

Als die overal twee keer moeten terugkomen zoals bij ons…dan zijn we nog lang niet aan de nief patatten, euh stoepen natuurlijk

Standaard