Geen categorie

On-gecontroleerd parkeren

Parkeermeter, Parkeren, Meter, Auto, Blauw, Klok, Bomen

Schepen van mobiliteit, Marc Boogers is trots dat hij het betalend parkeren in Turnhout heeft kunnen uitbreiden.

Zo gaan we van 2.700 naar maar liefst 3.500 -bovengrondse- betalende parkeerplaatsen in Turnhout. Uitgezonderd voor de bewoners. Wat de controle betreft op dit betalend parkeren maar Boogers zich sterk dat er géén heksenjacht van zal worden gemaakt, maar wel een eerlijk toezicht.

Eerder uitte ik al de bekommernis, dat de controle op, zowel het betalend als het fout parkeren, al een lange tijd ondermaats is.

Volgens Boogers zijn er zes (6) agenten die zowel wanbetalers als foutparkeerders kunnen beboeten. Dat team breiden we uit met twee medewerkers van parkingpartner Indigo. (maar die kunnen uiteraard enkel wanbetalers beboeten)

De vraag is dan hoe eerlijk, maar vooral hoe frequent de controles zullen zijn ? Daarvan maak ik even een berekening.

*3.500 parkeerplaatsen die zes dagen per week -van maandag t/m zaterdag en elke dag van 9 tot 18.u- zouden moeten worden gecontroleerd -in theorie- althans, dat maakt op weekbasis maar liefst 21.000 controles.

*Van de 8 voorziene controleurs zullen er gemiddeld elke dag maximum 7 op stap zijn. Dat zijn dan 3.000 controles voor elk van die 7, per week, om minstens één keer per dag alle 3.500 parkeerplaatsen te controleren.

*Dat aantal controles moet dan op gemiddeld 35u/week, per controleur gebeuren. Wat neerkomt op meer dan…85 controles per uur. Een cijfer dat absoluut niet haalbaar zal zijn. Zelfs niet als maar de helft van die 3.500 parkeerplaatsen is ingenomen !

*Het nagaan van wie bewoner is, wie moet betalen en of er betaald werd, het digitaal uitschrijven van een boete voor wanbetalers, voor foutief geparkeerden, verplaatsingen enz. …Mijn schatting is dat er zo gemiddeld maar 25 controles per uur effectief kunnen gedaan worden.

*op een week betekent dit, dat maximaal 875 effectieve controles per controleur mogelijk zijn. Bij een gemiddelde en maximale  bezetting van 7 personen, zullen er zo maximaal 6.125 controles per week zijn. Dat is dus minder dan 2 keer per week  een controle van alle 3.500 parkeerplaatsen.

Dat is inderdaad geen heksenjacht maar evenmin een afdoende controle naar mijn bescheiden mening…

Standaard

2 gedachtes over “On-gecontroleerd parkeren

  1. Willems Eddy zegt:

    Boogers is ne groene , laat overal bouwen zonder de nodige parkeerplaatsen. Hij en zijn partij brengt armoede in ´t land. Schandalig wat hij allemaal uitspookt. Kijk maar naar de lichten aan de GB. Hoeveel geld heeft dat gekost en welk nut heeft het?

    Like

Reacties zijn gesloten.