Geen categorie

Extremen en extremisme

null Beeld Photo News
Photo News/De Morgen

Als er in het kader van vakbondsmanifestaties rellen uitbreken dan zijn de kreten van laat de vakbonden opdraaien voor de aangebrachte schade en geef die vakbonden rechtspersoonlijkheid telkens klaar en duidelijk te horen. En ook te lezen in de media

Nu er, na de vijfde opeenvolgende coronabetoging evenveel keren zware rellen uitbreken…hoor noch lees je die kreten. En dat is omdat ‘iedereen’ organisator is maar tegelijk ook ‘niemand verantwoordelijk’ is.

Achter de coronamanifestatie in Brussel zat een goed geoliede machine van antivaxers die 50.000 betogers ronselde. Onder die noemer maakt de krant De Morgen een degelijke analyse, van hoe en door wie deze vijfde manifestatie tot stand kwam. https://www.demorgen.be/nieuws/achter-de-coronamanifestatie-in-brussel-zat-een-goed-geoliede-machine-van-antivaxers-die-50-000-betogers-ronselde~b5051982/

Als je dan ook nog weet dat op het podium in het Jubelpark enkel absolute en prominente anti-vaxxers het woord kregen…

De kiemen van extreem geweld altijd aanwezig

Er is eigenlijk maar één conclusie mogelijk en dat is de volgende : meer nog dan in vorige coronabetogingen, waren de kiemen van extreem geweld aanwezig en dat zelfs van bij de rekrutering en de ronselaars, om ook goed menende huisvaders en dito moeders mee op sleeptouw te nemen.

Maar voor mij is het duidelijk : het democratisch recht om te betogen en voor je mening uit te komen werd hier duidelijk verkracht en enkel als dekmantel gebruikt om extremisten van zowel extreem links als extreem rechts hun gangen te laten gaanhttps://www.demorgen.be/nieuws/achter-de-coronamanifestatie-in-brussel-zat-een-goed-geoliede-machine-van-antivaxers-die-50-000-betogers-ronselde~b5051982/

En helaas misbruikt men niet enkel dat democratisch recht maar vooral de vele manifestanten die duidelijk willen maken dat ze het allemaal beu zijn. Die duidelijk willen maken dat ze heel wat twijfels hebben bij het nut van vaccinaties, die duidelijk willen maken dat ze eindelijk ook perspectief willen hebben… En de meesten van hen doen dat met pancardes allerlei en zelfs op een ludieke manier.

Onze samenleving èn het politiek beleid mogen niet langer tolereren, dat al die mensen in het ootje worden genomen enkel en alleen om extreme belangen te dienen !!

We moeten dan ook samen nadenken hoe we dat in de toekomst kunnen voorkomen.

En nee, niet door betogingen te verbieden, want dan krijg je nog meer extreem geweld, van links zowel als van rechts. Er moet om te beginnen wat meer controle komen op de organisatoren. Een betere achtergrondanalyse en misschien het aantal deelnemers beperken zodat de dekmantel voor extreem geweld meteen ook een heel stuk kleiner zal worden. https://www.hln.be/brussel/factcheck-ja-er-waren-ook-linksextremisten-op-de-coronabetoging-en-die-zijn-trots-op-het-geweld~ab87bfa5/

Standaard

5 gedachtes over “Extremen en extremisme

 1. Ghislain Briers zegt:

  Het was ook duidelijk dat de “ relschoppers “ een goed georganiseerde machine “ waren . En dan rijst de vraag : laat de overheid dergelijke relschoppers niet doelbewust de zaak verpesten , om niet op de terechte vragen van het merendeel van de betogers te moeten antwoorden . En sinds wanneer is “ de morgen “ een objectieve informatiebron ?

  Briers Ghislain

  Verzonden vanuit Mail voor Windows

  Like

  • Ghislain, uw reactie is er duidelijk één van een complotdenker, zoals er gisteren ongetwijfeld heel veel aanwezig waren in Brussel. Ik heb dan ook géén zin noch goesting om daar verder op in te gaan. In mijn ogen is géén enkele krant objectief, wat niet wegneemt dat wat DM in het geciteerde artikel schrijft objectieve en naspeurbare gegevens bevat. Maar mogelijk hecht jij meer geloof aan wat figuren zoals DVL en TVG van het VB u en anderen willen laten geloven.

   Like

 2. Lus devolder zegt:

  Mijn opinie dre , deze groepen extremisten zijn zo goed geïnformeerd dat de politie dit niet dit niet aan kan,te wijnnig manschappen ,en niet genoeg getrijnd!
  We sturen wel honderde militairen naar Oekraïne die daar niks kunnen doen, zet deze paracommando’s bij in Brussel op de kritieke punten en de zaak is opgelost!

  Like

 3. briers ghislain zegt:

  Ik stel een vraag ,en word door U , die gewoonlijk goed gedocumenteerde en onderbouwde standpunten heeft , weggezet als ” complotdenker . Dat zegt soms meer over u dan over mij .

  Like

  • Ik heb de in druk dat u zelf niet zo goed weet of beseft wat je schrijft, namelijk het volgende “En dan rijst de vraag : laat de overheid dergelijke relschoppers niet doelbewust de zaak verpesten , om niet op de terechte vragen van het merendeel van de betogers te moeten antwoorden”…suggereren dat de overheid doelbewust deze rellen (laat) veroorzaken. Als dat géén complotenken is…Een definitie van complot is : samenzwering…laat dat nu juist zijn wat u duidelijk vooropstelde in uw reactie !!

   Like

Reacties zijn gesloten.