Geen categorie

In herhaling vallen

Alles breken, omdat je in herhaling blijft vallen, is nooit grappig - Tegeltje met Spreuk

Bij het begin van dit nieuwe jaar nam ik me voor om minder blogs te schrijven. En dat lukt me vrij goed.

Zo  kan ik makkelijk een uitgebreide blog schrijven over de herbestemming van Den Bond. Maar ik vind dat niet nodig, om tot de conclusie te komen dat -wat decennialang het bastion was van het Katholieke middenveld in Turnhout (en zelfs ruimer) maar samen met Arco ten onder is gegaan- nu met een zeer zware subsidie (1,3 miljoen euro) van een rechtse cultuurminister (Jambon) zal worden omgevormd tot een links walhalla voor Turnhout en zelfs ruimer…

Ik wil ook vermijden om met een blog in herhaling te vallen. Zoals over de  vrijbuiters in het verkeer. Fietsers dus, die menen dat je hen ook zonder enige verlichting moet kunnen opmerken in het donker, of die menen, naar hartelust in tegenrichting te mogen rijden, over stoepen rijden, of die menen dat voorrang van rechts nooit voor hen bedoeld is. Maar toegegeven, ze zijn ondertussen inzake arrogant èn gevaarlijk verkeersgedrag al ingehaald door de talrijke elektrische steppers.

Of over die mannekes achter het stuur van een auto die maar niet willen beseffen dat snelheidsbeperkingen er zijn om het verkeer veiliger te laten verlopen en dus denken dat die borden voor hen niet van toepassing zijn.

Nee dus, daarover ga ik weer géén nieuwe blog schrijven.

En ook niet over het volgende : als je via het station en de busterminals, langs de De Merodelei en de Gasthuisstraat naar Turnova wandelt hoor je nog bijzonder weinig Nederlands praten. En dat weinige wordt dan vaak  nog eens overstemd door Nederlands met een Hollands accent.
Het lijkt me ook bijzonder onwaarschijnlijk dat dit, zelfs met de voorziene vernieuwing van de as Otterstraat-Station, nog zal veranderen.

Waar ik bij gelegenheid nog wel eens een blog over zal plegen is dat op diezelfde as die ik vernoemde, zeker ook wel vindplaatsen zijn van jongeren met een migratieachtergrond. En heel wat van die jongeren met migratieachtergrond zullen in 2024 ook kiesgerechtigd zijn.

Of politieke partijen zich daar dan zullen bewegen om deze jongeren ook aan te spreken…ik ben benieuwd. Goed om weten in dit verband is dat PTB/PVDA bij de verkiezingen van 2019, het hoogste aantal Moslims kon overtuigen om voor die partij te stemmen. Ik kom er in de toekomst nog op terug !

Standaard

Een gedachte over “In herhaling vallen

  1. Lus devolder zegt:

    Niet opgeven dre,ik lees je blogs wel met veel aandacht en besef maar al te goed hoeveel tijd er in dat werk kruipt,zo veel opzoekingen enz..proficiat dre, doe zo verder met de waarheid te zeggen en de besturen op hun verantwoordelijk te wijzen!

    Like

Reacties zijn gesloten.