Geen categorie

Een stad in rouw

Gaston Kabergs overleden - STVV

De dodelijke explosie in de Turnhoutse Boerenkrijglaan op oudejaarsdag 2021, zal ongetwijfeld  nog lang in het collectieve geheugen blijven hangen.

Ik wil bij deze mijn oprecht medeleven uitdrukken voor de overledenen, voor hun familie en vrienden, maar ook voor alle andere getroffenen die have en goed moesten achterlaten om snel het gebouw te verlaten. En nu bang afwachten waar zij moeten gaan wonen en of ze nog iets van hun persoonlijke bezittingen kunnen recupereren.

Oneindig respect

Voor alle hulpverleners, van welke dienst dan ook. Voor de opvang die de stad snel kon organiseren en voor de solidariteit die ook onmiddellijk zichtbaar werd. Turnhout op zijn mooist.

Burgervader

Respect, veel respect ook voor onze burgemeester Paul Van Miert. Hij was de hele tijd op het terrein aanwezig, informeerde de bevolking via enkele facebookfilmpjes en was vooral met ongelofelijk veel empathie als een èchte burgervader in de weer voor iedereen.

Shame on you

Ondanks de emotionele oproep van de burgemeester -en het bestaande verbod-…werd er meer dan ooit vuurwerk afgestoken. Zelfs in de onmiddellijke omgeving van de rampplaats. Terwijl hulverleners nog volop bezig waren met het zoeken naar vermiste personen/slachtoffers in het puin…

Alsof men alle slachtoffers en alle hulpverleners komt uitlachen…

Als moraliteit èn verstand samenzit in je kleinste teen…dan loopt er duidelijk wat mis met de mentaliteit

Ik ben er echt niet goed van.

Standaard

11 gedachtes over “Een stad in rouw

 1. Andre Lauwers zegt:

  Ik ben het volledig met je eens. De meeste mensen denken niet verder dan hun eigen wereldtje schaam jullie.

  Like

 2. Rita zegt:

  De betekenis van het woord ” knaldrang” werd vannacht wel heel duidelijk, niet enkel en alleen in Turnhout. Ook in omliggende gemeenten. Wat deze mensen bezielt begrijp ik totaal niet, maar dat zal wel aan mezelf en mijn opvoeding liggen, iets met normen en waarden.

  Like

 3. Tim zegt:

  Ik ben zwaar teleurgesteld in sommige bewoners van turnhout er is zeker 3 maal op een normale respect volle manier gevraagd voor geen vuurwerk af te vuren maar toch hebben ze da gedaan vind het een schande terwijl hulpverleners hun best aant doen waren voor overlevende te zoeken waren er toch een hoop bij die het niet konden laten voor vuurwerk af testeken vlak bij het appartement gebouw waarbij het respect van vele ver te vinden was erg ik ben verlegen voor mij zelf een bink te noemen heel veel sterkte gewenst voor de families en kennissen en vrienden

  Like

 4. Peter zegt:

  Zalig zijn de simpelen van geest , denk ik al eens.
  Maar ik weet met grote zekerheid dat de simpelen van geest ontelbare keren meer respect en begrip tonen..

  Like

 5. Leen zegt:

  Er was weinig respect te bespeuren! Er is nog nooit zoveel vuurwerk afgeschoten dan deze nacht! Niet te begrijpen!😡

  Like

 6. Rudy zegt:

  Hier toch ook even mijn welgemende respect uiten naar de mensen van alle hulpdiensten die daar met man en macht hebben gezocht naar de slachtoffers en dit van s’morgens iets over 8 uur tot 3a4 uur s’nachts
  en wat betreft het vuurwerk schaam ik mij diep in de burgers hun plaats ook al was het tenstrengste verboden in Turnhout en omliggende gemeentes

  Like

 7. Kurt christiaens zegt:

  Men oprechte deelneming voor de nabestaanden. Tevens mijn dank aan alle hulpverleners die ondanks alles de moed hebben gehad om door te zetten om de slachtoffers te zoeken.
  Helaas heeft voor paar binken niet kunnen baten.
  Wel ben ik teleurgesteld in sommige binken die het niet konden laten in de omgeving vuurwerk af te schieten terwijl er mensen levens op het spel stonden.
  Bij sommige is respect ver te vinden. Ik hoop in diepste van men hart dat ook de getroffen buurtbewoners snel en op een doeltreffende manier geholpen worden.

  Like

Reacties zijn gesloten.