Geen categorie

Wa ne cinema

HDR bioscoopzaal - foto van johan_koops - Bewerkt - Zoom.nl

De scheldpartijen, na het laatste overlegcomité waren niet van de minste. Wie en waarom haalde het in zijn hoofd om de cultuursector en de cinema’s te sluiten ?!

Er werden brevetten van onbekwaamheid aan de lopende band uitgedeeld ter attentie van de politici die dit hebben beslist en/of het niet hebben tegengehouden.

Vandaag komt de cultuursector dan ook op straat om te protesteren. In aanloop hiervan werd wel eens geopperd dat men het niet eerlijk acht, dat je in een café aan de toog kan hangen zonder mondmasker maar je niet in een goed geventileerde theaterzaal mag komen zitten, mèt mondmasker

Gelukkig dat er (voorlopig ?) nog economische activiteiten, zoals in de horeca mogelijk zijn. Het is immers uit die sectoren dat er nog baten (BTW, accijnzen enz. …) worden gehaald voor en door de overheid. Zo kunnen de cultuursubsidies ook nog blijven bestaan.

Geen tijd voor controle

Een aantal cinema-uitbaters zeggen hun zalen toch te zullen openhouden vanaf vandaag. En de politie kondigde aan ‘Wij hebben geen tijd om de bioscopen te controleren”, zegt woordvoerster van politie Brussel Hoofdstad Elsene Ilse Van de keere. “We moeten ook al de betoging van de cultuursector in goede banen leiden”

Ook de burgemeesters van Elsene en Ukkel, Christos Doulkeridis en Boris Dilliès, zeggen dat ze geen politiewagens zullen sturen naar cultuur- of bioscoopzalen die open blijven. Zo moedigen ze bioscopen en theaterzalen aan om de maatregelen van het overlegcomité, naast zich neer te leggen.

Ze krijgen daarbij, minstens, stil applaus van de politiek. Dat was echter helemaal niet het geval, toen Antwerps Burgemeester De Wever vorig jaar in de lente aankondigde de politie niet te laten optreden als mensen zaten te rusten op een bankje…

Er moet toch nog verschil zijn tussen Brussel en Antwerpen, niet waar ?!

Van een andere orde

Een totaal verkeerde en gevaarlijke uitspraak komt dan weer van de voorzitter van het college van Procureur-generaals op RTL. Daar  verklaarde Ignacio de la Serna, zondermeer : ‘Er zijn zoveel andere echte criminele fenomenen die meer prioritair zijn. We gaan de politie niet vragen om de wacht te houden voor theaterzalen of om systematisch pv’s op te stellen.’

Twee maten, twee gewichten

Met welke autoriteit kan het gerecht nu nog wel optreden tegenover individuen of groepen die andere coronamaatregelen ook aan hun laars lappen maar wel een PV krijgen van de politie ??

Zelf zou ik deze uitspraak alvast mee ter verdediging inbrengen bij een rechter !

Misschien moeten enkele bevoegde ministers, zoals Annelies Verlinden wat de politie betreft, maar vooral Van Quickenborne, wat de voorzitter van het college van procureur-generaals betreft, eventjes uit hun kerststal komen op wat orde op zaken te stellen !!

Standaard

Een gedachte over “Wa ne cinema

  1. briers ghislain zegt:

    Ik kan begrijpen dat politie en gerecht zeggen dat ze inderdaad andere prioriteiten hebben . Maar dat moet dan gelden voor alle coronamaatrgelen , en bevoorbeeld ook voor acties tegen de vrijheid van meningsuiting ( vervolgingen van ” schilden en vriend , inval bij t scheldt , … ) . En inderdaad , de officiële en overgesubsidieerde pers zou de maatregelen in Brussel op dezelfde manier moeten beoordelen als de maatregelen in Antwerpen . Maar wie gelooft die mensen nog ?

    Like

Reacties zijn gesloten.