Geen categorie

Altijd ambras

Bekijk hier de mooiste foto's van de WK veldrijden op het strand van  Oostende | WK veldrijden | AD.nl

Over beslissingen van het overlegcomité is er altijd ambras. Zowel binnen het overlegcomité zelf, als bij de experts en bij  de bevolking.

Wat de experts betreft : ofwel zijn ze boos, omdat de politiek hun adviezen niet volgt, ofwel zijn ze boos -zoals nu- omdat de politiek verder gaat dan hun adviezen. Het is dus nooit goed.

Wat de bevolking betreft : daar waar de maatregelen het zwaarst inhakken, ontstaat rumoer, ontstaat opstand en groeit de weerstand.

Want het is zo dat de weerstand maar vooral de verdeeldheid in onze samenleving elke keer weer een boost krijgt. Over een boost gesproken, we krijgen nu ook nog op onze donder van het WHO…omdat wij iedereen een boosterprik aanbieden, terwijl in sommige continenten nog bijna niet werd gevaccineerd… Als we nu ook nog die ethische discussie er moeten bijnemen…

Cultuurbarbaren

Wat mij het meest tegensteekt is de teneur van de commentaren na het bekend maken van de maatregelen. Het was viroloog Van Ranst die er als de kippen bij was om te zeggen dat de glüwhein de voorkeur kreeg op cultuur omdat de weinige kerstmarkten wel mogen doorgaan

En de commentaar van Bart Sturtewagen in De Standaard “: Dat bioscopen en ­theaters vanaf zondag weer helemaal dicht moeten terwijl cafés openblijven en we straks allemaal met een zelf gekozen aantal huishoudens onder de kerstboom gaan zitten, valt niet te begrijpen” doet voor mij helemaal de deur dicht.https://www.standaard.be/cnt/dmf20211222_98145577

Noch Van Ranst, noch de standaard hebben ook maar één letter commentaar op het feit dat er géén publiek meer mag komen naar het veldrijden  of naar het voetbal. In open lucht nota bene.

Klootjesvolk

Het komt mij over dat zij echt géén moeite hebben om het klootjesvolk dat naar voetbal gaat kijken om er dan racistische gezangen op te zetten; de duizenden die naar het veldrijden trekken elk weekend en zij die het aandurven om naar een kerstmarkt te gaan, maar moeten gestraft worden.

Zo kunnen ze zeker niet aan de toog hangen in de biertenten, zonder mondmasker dan nog.

Maar de culturele elite, gewapend met zelftesten en mondmaskers hun soireetje afpakken naar het theater of ander cultuurevenement…dat kan of mag niet zijn.

En samen met je kinderen en kleinkinderen kerstmis vieren is al helemaal uit den boze. De vrede en warmte die kerstmis moet brengen hoeft toch niet voor het klootjesvolk.

Standaard