Geen categorie

Het gaat vooruit…

Helft bevolking zou 'onmiddellijk' boosterprik aanvaarden, 16 procent  weigert - De Specialist

met boosteren en geboosterd worden.

En dat is in hoofdzaak te danken aan de inzet van vele vrijwilligers die dat nu reeds maanden volhouden. We moeten toch eens nadenken hoe we als bevolking en als lokale overheden al deze mensen kunnen huldigen, als daar in de nabije toekomst hopelijk eindelijk ook wat ruimte voor komt.

Boostercijfers weergeven is maar nuttig als momentopname maar geeft je wel een idee van de snelheid waarmee een en ander in de Kempen verloopt.

Stadsregio

In Turnhout is momenteel ruim 32% van de gehele bevolking voorzien van een boostertprik. In Oud-Turnhout is dat 38%, in Beerse = bijna 37% en in Vosselaar bijna 39%

En elders

In de Noorderkempen kan Merksplas met bijna 42% de beste resultaten voorleggen. Maar de meeste prikkampioenen zitten duidelijk in de Zuiderkempen. Op kop zitten Laakdal en Westerlo met beiden +42%, gevolgd door Meerhout (41,9%) en Geel met 41,7%

De eerstelijnszone Baldemore loopt momenteel wat achter. Zowel Retie, Mol als Dessel behalen een % tussen de 30 en 31%. Enkel Balen zit daar met 29,1% nog onder.

Als je de vergelijking maakt van alle gemeenten tussen het reeds gerealiseerde aantal boosterprikken en de volledige vaccinatie voordien, is er zeker geen relevantie vast te stellen in meer of minder boosterprikken en meer of minder volledig gevaccineerden.

Standaard