Geen categorie

Nodige rust brengen…

UEFA European Championship Group 3 : Nieuwsfoto's

Hooliganisme in de voetbalstadions, vandalisme na betogingen…meer dan ooit lijkt het onlosmakelijk met mekaar verbonden.

Meer ook racisme in de stadions neemt steeds ergere vormen aan. Zijn de clubs en de voetbalbond tè laks geworden waardoor hooliganisme en racisme weer hoogtij vieren ?

Zijn clubleiders en scheidsrechters zodanig gewend geraakt aan deze racistische uitlatingen dat ze het zelfs niet meer opmerken, niet meer horen ?  De match tussen Club Brugge en Anderlecht was al bijna een uur afgefloten toen een teammanager van Anderlecht naar de scheidsrechters trok om melding te maken van racistische kreten.

Voor het scheidsrechterskorps wat het dan al te laat…want het wedstrijdverslag was al afgesloten…zonder vermelding van deze racistische uitingen. Maar als ik het goed begrijp was dit al voor de start van de eigenlijke match gebeurd. https://www.hln.be/dossier-racisme-na-club-brugge-anderlecht-2-2/was-dit-het-moment-waarop-poppen-aan-het-dansen-gingen-steward-roept-heetgebakerde-fan-tot-de-orde~a0db0e6a/

Het was maar nadat een zwaar ontgoochelde Kompany  tijdens een zeer kort interview bij Eleven sports melding maakte van deze racistische roepers, dat de bal aan het rollen ging.

Kompany’s uitlating : “Er mag altijd iets ludieks verteld worden, maar we zijn hier met een heleboel mensen die veel gegeven hebben voor dit land.” heeft wellicht  geen uitstaans met het gegeven dat profvoetballers veel minder rsz en belastingen betalen dan een poetsvrouw/man…

Betogingen en rellen

De voorbije weken werd Brussel al regelmatig plat gelopen door betogers die het niet eens zijn met de coronamaatregelen. In hun kielzog ook elke keer weer tien tallen amokmakers. De politie uitdagen en vernielingen aanbrengen zien zij als hun opdracht.

Ik kan me ook niet van de indruk ontdoen dat de meeste organisatoren van deze manifestaties weinig tot niets doen om dergelijke rellen te vermijden.

De Brusselse overheid moet dringend eens nadenken of zij de democratische rechten een dienst bewijzen door elke keer weer hun politiemensen te laten bekogelen en bekladden en vernielingen te laten aanbrengen aan zowel het openbare- als het privé domein

Maar hopelijk brengt de kerst- en eindejaarsperiode de nodige rust in de voetbalstadions en in Brussel en de nodige bezinning bij voetbalclubs en anti-corona betogers.

Standaard

4 gedachtes over “Nodige rust brengen…

 1. Johan zegt:

  De mensen zijn het leven met corona beu en de aartsvijanden Brugge en Anderlecht geven hardere opmerkingen dan vroeger. Kijk maar naar het geweld in en rond het stadion het flakkert meer op dan vroeger sommigen uit frustratie van : ge moogt dit niet ge moogt dat niet het gezever rond de booster; de wankele regering, de regels die zo dom zijn als kasseien (oei nu beledig ik de kasseien) soit nakende lock down… 3de jaar geen kerst met familie. Het hangt allemaal samen aan één zijden draad

  Like

  • Ik ben overtuigd dat de pandemie heel wat nadelige psychologische gevolgen heeft. Maar ik ben absoluut NIET akkoord om de voetbalgebeurtenissen en de rellen in Brussel, onder die noemer te schuiven…Hooliganisme, vandalisme, racisme, kortom ‘ambras’ maken en ordediensten uitdagen is iets wat deze mensen ‘in zich’ hebben en is bovendien van alle tijden…
   Als we dit allemaal onder de noemer corona gaan schuiven…dan zijn de mosselen nog niet aan wal vrees ik !

   Like

Reacties zijn gesloten.