Geen categorie

Niet onnozel doen !

M/V vermelding op identiteitskaart

Geachte heer Minister Van Quickenborne,

Geachte Burgemeester Van Miert,

Volgens de hedendaagse typologie ben ik een cisgender. Meer bepaald een cisman. 99% van de mensheid zou cisgender zijn. Wat dus –waarom toch altijd die moeilijke en nieuwe definities–  betekent dat hun genderidentiteit overeenstemt met hun geboortegeslacht. Met eenvoudige woorden, 99% van de mensheid zijn en blijven dus zoals ze ter wereld gekomen zijn, man of vrouw !

De voorbije dagen vernam ik in de media het volgende : De vermelding van het geslacht zal van de identiteitskaart van Belgen verdwijnen. Daarna moet de registratie van een non-binair geslacht mogelijk worden.

Mijnheer de Minister, Mijnheer de Burgemeester,

Ik vind dit onaanvaardbaar. Ik ben immers geboren als man, opgegroeid als man en voel mij vandaag na 67 jaar nog steeds gewoon, helemaal en ongetwijfeld, een… man !

Waarom moet ik, die ontegensprekelijk deel uitmaakt van de samenleving als cisgender, meer bepaald cisman, afstand doen van de vermelding van mijn genderidentiteit, als ik in de toekomst een nieuwe ID moet laten maken ??

Waarom moet ik wijken voor die 1% van de samenleving die niet cisgender, maar non binair of wat dan ook zouden zijn ? Dat is nu toch wel helemaal de omgekeerde wereld, niet dan ?

Ik verzoek u dan ook met aandrang er over te waken dat ik kan blijven kiezen om mijn genderidentiteit -man dus- WEL op mijn identiteitskaart te vermelden.

Ik richt dit  verzoek zowel aan u, Minister van justitie als aan de Burgemeester van mijn stad, verantwoordelijk voor de burgerlijke stand.

Vermits mijn vraag komt van een cisgender-man, behorend tot een absolute meerderheid van 99%, durf ik  veronderstellen dat er géén probleem is om een positief antwoord te geven op deze vraag.

Ik kijk alvast uit naar het -positieve- antwoord.

Standaard

4 gedachtes over “Niet onnozel doen !

  • Helaas, ik ken noch lees uw ‘schraaifsels’ -geschriften dus. Uit iets wat ik niet ken noch lees, kan ik dan ook geen inspiratie putten. Wat bovendien ook niet nodig is, vermits er meer dan genoeg inspiratie te putten is uit wat er zich elke dag opnieuw aandient. Ik moet je dus echt wel teleurstellen.

   Like

 1. fonne van mechelen zegt:

  Misschien is hier op de bovenstaande manier op reageren wel het meest onnozele schrijfset – wij weet dat je een man zijt iedereen kan het zien, waarom dan nog eens vermelden – op je borst kloppen is genoeg – laat de politiek onnozele doen, die zijn al met genoeg M V X en

  Like

  • Dag Fonne, zoals al die minderheidsgroepen in onze samenleving hun expressie vrijheid opeisen doe ik dat in deze blog ook, maar dan als een man die deel uitmaakt van een grote meerderheid van 99%. Maar blijkbaar is u de essentie van mijn brief ontgaan, daarom herhaal ik het even : “Waarom moet ik wijken voor die 1% van de samenleving die niet cisgender, maar non binair of wat dan ook zouden zijn ? Dat is nu toch wel helemaal de omgekeerde wereld, niet dan ?” Om het wat plastischer uit te drukken : ik ben het strontebeu dat de politiek in dit land altijd maar weer alles uit de kast sleurt, om slaafs tegemoet te komen aan die vaak absolute minderheidsgroepen. Vooral dat heb ik op mijn eigen expressieve wijze duidelijk willen maken. Maar dat is bij u blijkbaar niet gelukt. Gelukkig is die boodschap wel overgekomen bij al die andere honderden lezers. Volgende keer beter ?!

   Like

Reacties zijn gesloten.