Geen categorie

Chaos in ziekenhuizen èn Wetstraat

Gents ziekenhuis zit op tandvlees en dat komt niet alleen door toestroom  aan covidpatiënten: “Bijna niemand wil op corona-afdeling staan” | Gent |  pzc.nl

Volgens Open VLD voorzitter Lachaert, kan je niet om de drie dagen een overlegcomité houden. Hoezo Egbert, is het niet de taak van de regering om veel korter op de bal te spelen dan tot nog toe het geval ? Of steekt het u dat Jambon met een voorstel inzake indoor-activiteiten is afgekomen ? Ondertussen is beslist dat het overlegcomité vrijdag 3/12 toch zal samenkomen.

Om de haverklap de teststrategie wijzigen is dan weer wel toegelaten blijkbaar. Wat een chaos toch daar in de Wetstraat…Zelfs de architect van deze alweer gewijzigde strategie, Frank Vandenbroucke, lukt er niet in om in een 10 minuten durend item, die strategie duidelijk te maken in het VRT-journaal.

Trouwens, over dat VRT journaal gesproken. Inzake overbelasting van de ziekenhuizen focust VRT heel vaak op de problemen bij het UZ Gent.

Blauwe malloten

Van 10/11 tot en met 14/11 kwamen 810.000 mensen naar het Gentse Lichtfestival. Met op donderdag een piek van bijna 250.000 bezoekers. De stad, met als burgemeester Open VLD’er Mathias De Clercq, liet zelfs met veel aplomb weten Lichtfestival in Gent gaat door ondanks grote drukte en stijgende coronacijfers” https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/11/12/gents-lichtfestival-blijft-doorlopen-ondanks-grote-drukte-en-sti/

Zelfs premier De Croo kwam met zijn gezin langs alsof hij wilde duidelijk maken dat dergelijke massa bijeenkomsten zonder gevaar kunnen verlopen ondanks sterk stijgende cijfers. Blauwe malloten onder mekaar zeker….

Oorzaak en gevolg

Amper één week later besliste de Messias, euh Mathias om alle eindejaarsactiviteiten af te gelasten. Maar het effect van die ruim 800.000 bezoekers laat zich nu wel erg duidelijk zien in de coronacijfers.

De ‘incidentie’ in de stad Gent momenteel : 1.958 besmettingen/100.000 inwoners. En dit in de laatste twee weken, waarin 5.162 besmettingen werden vastgesteld.

Maar in de buurgemeenten van Gent, waaronder zeker ook heel wat bezoekers aan het lichtfestival, liggen de incidentiecijfers nog een stuk hoger. Ik zet ze op een rijtje : De Pinte = 2.775; Merelbeke = 2958; Destelbergen = 2.551; Melle = 3.005; Wachtebeke = 2.690 en Lochristi = 2.551.

De Gentse coalitie, die een perfecte afspiegeling is van het Vlaamse Vivaldi-aanhangsel, is voor onze openbare omroep blijkbaar zodanig sacraal (heilig) dat ze niet willen/durven focussen op oorzaak en gevolg.

Ondertussen bij ons

Incidentiecijfer Turnhout = 2.577 (met 1.182 besmettingen laatste twee weken) Oud-Turnhout = 3.838  (545 besmettingen) Vosselaar = 3.461 (396 besmettingen) en Beerse = 4.139 en 753 besmettingen

In de provincie is de stad Antwerpen momenteel een oase met een incidentie van slechts 1.404 en 7.434 besmettingen

Bron : https://covid-19.sciensano.be/sites/default/files/Covid19/Meest%20recente%20update.pdf   Epidemiologisch rapport van 2 december en ga dan kijken bij ‘open data’

Standaard

2 gedachtes over “Chaos in ziekenhuizen èn Wetstraat

  1. Kenes Rien. zegt:

    Uit uw blogs,word ik veel wijzer dan van héél dat gezever van de regering samen. Bedankt daarvoor!!!

    Like

Reacties zijn gesloten.