Geen categorie

Nieuwe boegbeelden

Performers dressed as children's toys and characters from television shows, including the Teletubbies, prepare to participate in the Hamleys...

Een luie zondagochtend. Genietend van een aan huis geleverd luxe-ontbijt. Uiteraard van een lokale handelaar met het nodige Aroma. Nog  een papieren krant erbij en de Zondag is compleet.

Mijn lezersoog valt daarbij op een interview met twee dames die Vooruit willen in het leven. Melissa Depraetere en Hannelore Goeman, door journalist Paul Cobbaert de nieuwe boegbeelden van Vooruit genoemd.

Naast de voor de partij en zijn mandatarissen obligate aanval op Mark Elchardus en zijn boek RESET, zijn er nog een aantal opvallende passages in dit interview. Opvallend genoeg om er een blog over te schrijven.

De nieuw teletubbies

  • “Het is goed dat we een zichtbare voorzitter hebben”, benadrukken beiden. “Conner maakt komaf met interne conflicten én zorgt voor frisse ideeën. Maar een partij mag inderdaad niet afhankelijk zijn van één of twee figuren. We hebben méér boegbeelden nodig. In 2024 moet er een team staan.” Aldus deze dames. Het lijk wel de aankondiging van een nieuwe lichting Teletubbies.
  • Depraetere : “Ik wil vooral de stem van jonge mensen vertolken. De SP.A was de jeugd verloren. Vorige keer behaalden we amper drie procent bij de -35-jarigen. Wie aantrekkelijk wil zijn voor jongeren, moet zélf jongeren aan het woord laten. Let wel: een partij heeft niet alleen jonge mensen nodig. We hebben ook Frank nodig, een man van 66 jaar. Er moet een gezond evenwicht zijn.” Euh…zijn dan, behalve Frank alle andere ouderen afgeschreven voor jullie ?? Toch ook goed om weten is dat géén enkele kiezer, jong noch oud, voor die Frank heeft kunnen stemmen, wegens nergens op een lijst gestaan…
  • Een samenwerking met het extreem-linkse PVDA/PTB is blijkbaar géén groot probleem voor Hannelore Goeman, waar zij het volgende zegt : “De PVDA vergist zich van vijand. Ze sponsort Facebook voor duizenden euro’s om campagne te voeren tegen ons. Waarom? We zouden dezelfde progressieve strijd moeten voeren. Ik heb wel een voorbehoud: zolang zij weigeren om Stalin te veroordelen en de onderdrukking van de Oeigoeren in China als dusdanig te benoemen, zal ik moeite hebben om met die partij te besturen.”
  • De Woke-beweging zou volgens Depraetere alvast geen thema zijn bij de partij : “Het denigrerend vingertje stoot veel mensen tegen de borst. Los daarvan: woke is eigenlijk geen thema in de partij. Het wordt dankbaar opgeklopt door een partij zoals Vlaams Belang die daar voordeel uithaalt.”  Die uitval naar het VB had ze beter gericht naar de zowat gehele, zwaar gesubsidieerde , reguliere en woke media…
Standaard