Geen categorie

Stop die discriminatie

Papieren parkeerkaarten verdwijnen in Tielt | Foto | hln.be

Gazet Van Boogers kondigt aan dat het betalend parkeren in Turnhout zal worden uitgebreid.

De parkeerdruk in bepaalde straten en buurten is zodanig groot geworden, dat de bewoners vaak zelf hun auto niet meer kunnen parkeren.

En die uitbreiding van betalend parkeren is meteen erg fors. Met 1.200 plaatsen bovenop de reeds bestaande 2.500, is dat een uitbreiding van bijna 5O%. https://www.gva.be/cnt/dmf20211125_94912967

Plagiaat

Met zijn slogan, de straten weer terug te geven aan de bewoners, holt Boogers echt wel achterop. Erger nog, hij pleegt zelfs plagiaat. Het was immers voormalig schepen van mobiliteit, Dimitri Gevers (Vooruit) die 11 jaar geleden, op 6 oktober 2010, de slogan We willen de straten aan de bewoners teruggeven, liet optekenen in Het Nieuwsblad https://www.nieuwsblad.be/cnt/0l30djhk

Werk discriminatie NU weg

Ik heb in mijn blogs al meermaals gewezen op de onwettelijkheid die de stad organiseert, door bewoners (dus in onze stad gedomicilieerd) een bewoners-parkeerkaart te geven voor een buitenlandse nummerplaat.

Immers mag iemand die in ons land, dus ook in Turnhout, zijn wettelijke verblijfplaats heeft, NIET met een wagen met buitenlandse nummerplaat, op de weg komen (behoudens enkele uitzonderingen)

Behalve dat dit wettelijk niet mag, is dit ook nog eens pure discriminatie. Zo moeten ze geen wegentaks betalen en hoeven ze hun voertuig niet te onderwerpen aan de autokeuring.

Schepen Boogers, maak van deze gelegenheid gebruik, om deze discriminatie NU ook weg te werken.

Standaard