Geen categorie

Zo vals als wat

Foto GVA

De Luikse arts, Mouhamadou Diagne, heeft bekend dat hij 2.000 onbestaande vaccinaties heeft doorgegeven.

Mouhamadou Diagne, is een spoedarts uit Luik die al gewerkt heeft in ziekenhuizen in Bergen, Namen en Chimay. Hij is ongeveer dertig jaar oud en zijn drijfveer lijkt geldgewin te zijn geweest. Zijn hele carrière al zou hij – zo zeggen zijn (ex-)collega’s – geld van hen proberen te lenen hebben. Daarvoor schermde hij vaak met zijn arme familie die achtergebleven was in Afrika en waar hij graag nu en dan geld naar wilde opsturen. Terugbetalen deed hij nooit. https://www.gva.be/cnt/dmf20211126_92617408

Waar aanvankelijk nog in de pers werd bericht, dat deze arts ook patiënten had uit Vlaanderen is niets minder waar. Het gaat louter over klanten, maar liefst  539 Vlamingen, die hij een vals Covid Safe Ticket verkocht, zo bevestigde het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid woensdag. De valse certificaten werden ongeldig gemaakt. Hij liet ze telkens tussen 200 en 1.000 euro betalen.

Ongetwijfeld allemaal klanten die net zoals zijn achtergebleven familie, uit Afrika afkomstig zijn en duidelijk ook niet willen gevaccineerd worden. Maar als zo iemand, met gemak, meer dan 2.000 valse CST’s kan verkopen dan moeten we ons toch ook het volgende afvragen : hoeveel besmettingen hebben die valse veilige mensen veroorzaakt en met welke gevolgen voor de zorg. En zal deze man zijn erkenning als arts ook worden ingetrokken ?

Hyppocrates veranderd in hypocrietes

En als hij dat kan, hoeveel anderen hebben zich met een gelijkaardig handeltje bezig gehouden ? Met een handel in valse veiligheid en zich tussen de 200 en 1.000 euro te laten betalen heeft deze dokter -die niet de eed van Hyppocrates maar deze van hypocrietes toepast-, zich wellicht ruim 1 miljoen euro bijeen gesjoemeld…

Standaard

Een gedachte over “Zo vals als wat

  1. briers ghislain zegt:

    indien de ” dokter ” in kwestie jan jansen of peter peters als naam had , zou dit in de ” officiële media ” al lang op de frontpagina gestaan hebben . En indien hij ooit een koffie zou gedronken hebben met een NVA er , een De Decker aanhanger of iemand van Schild en Vrienden of van het VB , was dit wereldnieuws geweest . Maar de corona maatregelen zijn zo inefficiënt op vlak van de volksgezondheid , dat fraude begrijpbaar word . ze zijn wel efficiënt om ons sociaal leven naar de kloten te helpen , om zelfstandige ondernemers wanhopig te doen worden , om depressies en eenzaamheid uit te lokken .

    Like

Reacties zijn gesloten.