Geen categorie

Veur de frim ?!

Afbeeldingen Verkeersbord, stockfoto's | Depositphotos®

Steeds meer heb ik de indruk dat verkeersregels, verkeerborden enz, in Turnhout, …maar zijn gemaakt voor de frim ! https://www.mijnwoordenboek.nl/dialect/Turnhouts

Zo bijvoorbeeld wat het verbod betreft om met fiets, bromfiets of step de Gasthuisstraat, in te rijden, vanaf de Markt. In tegenrichting dus. Het verbodsbord C2, staat daar dus maar voor de frim. Al heb ik de voorbije weken wel gemerkt dat een politieagent al wel eens een spookrijdende fietser laat stoppen om hem/haar een flinke vermaning te geven…

En ook in (het eerste of laatste stuk) van de Warandestraat staan er, voor de frim, verbodsborden.

Dat een stoep niet bedoeld is om over te fietsen maar wel om over te wandelen, of eventueel met een rolstoel over te rijden, is ook zo’n verkeersregel waarvan steeds meer fietsers en steppers denken dat die regel er maar is…voor de frim.

Ook de voorrang van rechts is zo’n regel die voor zowel zwakke als sterke weggebruikers eerder voor de show (voor de frim dus) dient dan wel voor het verlenen van voorrang.

Het moet ook gezegd dat de Turnhoutse wegbeheerder alles behalve eenvormig is, in het signaleren van die kruispunten waar voorrang van rechts geldig is.

Zo bijvoorbeeld in mijn buurt, de Kruishuisstraat en de Patriottenstraat, waar de ene kruising wel is aangegeven met het verkeersbord B17 en zelfs op het wegdek gemarkeerd en de andere kruispunten -waar die voorrang van rechts OOK van toepassing is-  dan weer niets aan signalisatie is voorzien.

En ja, ik weet ook wel dat op een kruispunt waar géén signalisatie is met verkeersbord de voorrang van rechts evenzeer geldig is. Maar aan de ene kruising wel signalisatie voorzien en aan de andere niet -en dan nog in dezelfde straat-… Dat is verwarrend voor alle weggebruikers en bijgevolg dus ook erg onveilig

Het meest heikele in het verkeer zijn voor mijn part de talrijke fietsers/steppers die helemaal niet verlicht zijn. Als die dan ook nog in tegenrichting op het fietspad rijden, zoals bijvoorbeeld langs de ring -wat ook uitdrukkelijk verboden is- dan spelen zij op een geheel onverantwoorde wijze met hun eigen veiligheid.

Voor de volledigheid toch nog maar eens zeggen dat verkeersborden die een snelheidsbeperking opleggen, absoluut niet bedoeld zijn voor de frim. Niet in de binnenstad, maar evenmin buiten de stad.

Maar als eender welke weggebruiker, omwille van het niet respecteren van verkeersregels betrokken raakt bij een ongeval…dan is dat alles behalve voor de frim.

Integendeel is het dan vaak, dagen/weken lang vechten op leven en dood in het ziekenhuis. Of erger nog, gewoon het einde van de rit.

En juist om die zaken te vermijden bestaan er…verkeersregels en die zijn er dus absoluut NIET, voor de frim !!

Standaard

2 gedachtes over “Veur de frim ?!

  1. Roman zegt:

    Volledig mee eens. Ook aan de brug “Vuurkruisenstraat – Oud-strijderslaan staan STOPborden. Al geregeld mijn remmen moeten dichtgooien voor chauffers, fietsers, steps, die de regels aan hun laars lappen. Al mag men daar 30km/uur rijden. Dat regeltje werkt hier ook niet.

    Like

Reacties zijn gesloten.