Geen categorie

Een noodfonds in Turnhout

Maatregelen uit noodfonds voor cultuur- en mediasector goedgekeurd | FARO.  Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw

Soms stapelen de tegenslagen zich op. Zoals nu alweer, na een keukenbrand in het gezin van Wendy Simons, partner en kinderen.

Vorig jaar startte dit gezin  een crowdfunding actie op, nadat bij haar oudste zoon leukemie werd vastgesteld, er géén hospitalisatieverzekering is en de kosten voor behandeling erg hoog oplopen.

Na de keukenbrand op 14 november ll, waarbij hun woning tijdelijk onbewoonbaar is, moeten ze zich opnieuw richten naar een dergelijke inzamelactie.

Je kan het gezin steunen door een storting te doen aan https://steunactie.be/actie/gezin-met-tegenslagen/-5408?fbclid=IwAR185ogbR_pleOo0EzM0S8rNll9EAKQcKmdFt81UK1WWzyp0x9Y86ds2ico

Maar je kan ook een bedrag overmaken op hun spaarrekening, waardoor er géén administratiekosten moeten worden betaald en je steun helemaal aan hen toekomt.

Deze spaarbankrekening is de volgende : Spaarbankrekening BE84034311369759  (je kan de echtheid van dit nummer nakijken op de facebookpagina van ‘Wendy Davy Kids Weraridady’

Ik volg ook al enkele tijd de facebookpagina ‘zonder honger naar bed’ en stel vast dat ook daar soms erg schrijnende toestanden van armoede en echt ‘honger hebben’ aan bod komen.

Meermaals heb ik me al afgevraagd of we in Turnhout niet een (financieel) noodfonds kunnen oprichten, waarmee in bepaalde schrijnende situaties, onmiddellijk hulp kan worden geboden.

Stel je voor dat we in Turnhout –1.000- mensen bereid vinden die elke maand 5 €, of 60 € per jaar in zo’n fonds storten. Dat geeft dan op jaarbasis telkens 60.000 €, waarmee zeker heel wat dringend financiële noden kunnen worden gelenigd.

Vanzelfsprekend moet zoiets verlopen via een officiële vzw-structuur en moeten er ook wel wat toekenningscriteria worden afgesproken. Echter zonder  dat eerst een stapel papieren moeten worden ingevuld…want nood breekt wet !!

Concreet

Wat vinden jullie van deze idee ?! Maar vooral, wie wil er mee zijn schouders zetten om één en ander verder uit te werken en er een juridisch maar transparant kader te geven ?!

Je kan reageren op deze blog, maar nog beter is dat je me meteen een mail stuurt met al je gegevens.

Als er voldoende belangstelling is, kunnen we een verdere stap zetten. Anders blijft het bij een wilde droom van mezelf !

Mailadres : wolput.dre@telenet.be

Standaard