Geen categorie

Voorzichtig genoeg ?

Maastricht Porselein Winkel pop-up store: winkel met een verhaal - Chapeau  Magazine

De coronacijfers blijven de verkeerde kant uitgaan. Nooit waren er zoveel besmettingen als nu. Maar toch is het overduidelijk dat de vaccinaties wel degelijk een effect hebben. https://www.standaard.be/cnt/dmf20211122_98049486

Dat vorige zondag enkele duizenden naar Brussel afzakten om het tegendeel te willen aantonen, zonder mondkapjes te dragen, je kan er heel veel bedenkingen bij maken. Maar, alhoewel ik de doelstellingen van deze betoging absoluut verwerpelijk, verderfelijk en totaal leugenachtig vind, zal ik altijd blijven verdedigen dat iedereen het democratisch recht moet blijven behouden, voor zijn mening uit te komen.

Sneller het krapuul oppakken

Dat deze manifestatie is uitgedraaid op rellen, vernielingen enz. …toont alweer aan dat er altijd een groep -meestal dezelfde- van relschoppers is die dergelijke bijeenkomsten accapareren om voor duizenden euro’s vernielingen aan te brengen en de politie te bekogelen.

Persoonlijk vind ik dat de politie veel sneller het bevel moet krijgen om dergelijk krapuul op te pakken. Maar dat zal wellicht niet mogen van hun politieke bazen.

Van de pot gerukt

Maar waar sommige van de organisatoren wel veel te ver in gaan, is de politie te beschuldigen dat zijzelf mannekes zouden hebben ingezet om rellen te veroorzaken. Dat is absoluut een totaal onterechte beschuldiging. Bovendien is dat duidelijk misbruik maken van het indienen van dergelijke klachten bij het comité P. Al even absurd als die Nederlandse Willem (alles behalve een) Engel die om de haverklap klachten neerlegt tegen viroloog Marc Van Ranst.

Zijn we voorzichtig genoeg

Wijzelf hebben sinds half oktober alle bijeenkomsten en feestjes waar veel volk samenkomt, uit onze agenda geschrapt. Wat echt niet wil zeggen dat wij nergens meer zouden komen om een koffie te drinken of iets te eten. Pas nadat we beiden onze boosterprik hebben gekregen zullen we voor onszelf weer wat versoepelen.

Dat is alvast in schril contrast met wat wij deze voormiddag konden vaststellen in de Turnhoutse Otterstraat. Er was daar een uitverkoop in een schoenwinkel. Alles aan 15 €. Er stond een groep van zowat 30 à 35 mensen,  allemaal vrouwen met een hoofddoek tegen de kou, letterlijk op mekaar geplakt…

Ondertussen kreunt de horeca onder de opgelegde maatregelen. Niet zozeer wat betreft het scannen van de covid safe tickets, maar wel onder de klanten die wegblijven. Uit voorzichtigheid maar zeker ook uit angst voor de aanhoudende doemberichten in de media.

Voorzichtigheid is geboden, maar angst is uit den boze.

Hou het allemaal gezond !

Standaard