Geen categorie

Een -groene- koehandel

Koehandel (uitdrukking) - Wikipedia

Toen enkele maanden geleden de aankondiging kwam, van een nieuwe sporthal in het Turnhoutse stadspark, was voor mij meteen duidelijk dat kleuterschool Stadspark hierbij in de weg zou staan.

Nu, mijn enthousiasme voor zo’n dure maar noodzakelijke sporthal was en is niet bijster groot.

Maar de koehandel die daarbij werd opgezet om de partij groen mee te krijgen oogt al helemaal niet fraai. Integendeel !

Ik neem u even mee in de recente politieke geschiedenis van onze stad. Tot in 2016. In dat jaar werd, na lang volgehouden protest, kleuterschool de Paddenstoel (Jozef Simonslaan) door schepen Boogers (groen) gesloten.

Deze sluiting was onderdeel van het besparingsplan. Zo konden de gronden worden verkocht aan 600.000 euro. De coalitie onder burgemeester Vos (Tim) maar ook met financie-schepen Stijnen (cd&v), samen met groen en Vooruit hadden dat plan opgesteld. De kleuters zouden wel terecht kunnen in de nabij gelegen kleuterschool Stadspark…

Vijf jaar later

We maken de sprong naar heden, 5 jaar later. Om de sporthal te realiseren krijgt schepen Boogers maar liefst 1,5 miljoen €, met de blijde boodschap dat de kerk van de Parkwijk, zal worden omgevormd tot kleuterschool.

Maar, nu komt het, groene schepen Boogers gebruikt hiervoor ondermeer volgend argument in de gazet “De basisschool in de Parkwijk kampt al enkele jaren met ruimtegebrek”, zegt Turnhouts schepen voor Onderwijs Marc Boogers (Groen)… https://www.gva.be/cnt/dmf20211119_94905404

Met andere woorden : waar de sluiting van de Paddenstoel, om voor 600.000 euro de gronden te kunnen verkopen, een besparingsmaatregel was, komt er nu, met minstens 1,5 miljoen €, een uitgave van 3 keer meer…

Of hoe men met deze deal weeral veel meer geld uit de zakken klopt van die Turnhoutenaren die nog belastingen betalen…

Dames en heren politici, deze deal -ik noem het een echte groene koehandel- oogt absoluut niet fraai. En al zeker niet voor cd&v, Groen en Vooruit, -in de vorige coalitie- mee oorzaak van het sluiten van kleuterschool de Paddenstoel. Dit is absoluut niets om trots op te zijn.

Opmerkelijk is ook dat in de Boogers is hier vriend aan huis gazet géén woord, geen enkele bedenking over deze onverkwikkelijke koehandel staat te lezen…

Het gaat dan ook over dezelfde gazet, waarvan de redacteur absoluut de toekomst van Turnhout -binnen tien jaar- niet zwart wil of kan inzien…maar voor deze affaire zijn ze bijzonder kort van geheugen…

Standaard

Een gedachte over “Een -groene- koehandel

  1. Vanallesopdehoogte zegt:

    En zeggen dat het VB van in den beginne tegen gestemd heeft tegen de sluiting van de paddestoel met visie op de toekomst zoals ze zich nu voordoet.

    Like

Reacties zijn gesloten.