Geen categorie

Een sporttempel

70,771 Griekse Tempel Foto's, Afbeeldingen en Stock Fotografie - 123RF

Ik heb het al tientallen keren gezegd en geschreven…voor sport en cultuur is er altijd geld genoeg in Turnhout. Zo blijkt uit de beslissing om een nieuwe sporthal te bouwen van 13,5 miljoen euro. Maar dat is dan nog niet eens de volledige rekening !

Allemaal tempels

Met de Warande hebben we in Turnhout al vele jaren een cultuurtempel. Gelukkig is deze ondertussen in de handen van de provincie gekomen. Maar als je bekijkt wat er op het Warandeplein, met ook nog de Futur, De Kuub en een nieuwe bib allemaal bij mekaar staat…dan kom je al snel tot een som van zo’n 50 à 60 miljoen euro aan cultuurinvesteringen.

Helaas blijkt dan dat die enkele duizenden euro’s om de schots en scheve stoepen, 50 meter verder, langs Sint-Victor te fatsoeneren, niet kunnen gevonden worden !

Enkele honderden meter verder kan je op de Turnovasite de kunstentempel bewonderen. Deze kunstencampus, samen met het pas gerenoveerde kantoorgebouw van Brepols is ook al goed voor een investering van zo’n 20 à 25 miljoen euro.

En nu is er dus een nieuwe sporttempel op komst in het stadspark. Oké, nu de bestaande sporthal tot op de draad versleten is, zal het wel zo zijn dat er nood is aan een nieuwe indoor sportaccommodatie…maar vooraleer alles betaald is, zal er veel meer dan 13,5 miljoen uit de stadskas nodig zijn…(groendienst en kleuterschool herplaatsen)

Paddenstoel bis

Boogers’ groene besparingslogica : in 2016 moest kleuterschool de Paddenstoel sluiten…wegens besparingen. Na veel en lang volgehouden protest, sloot schepen Boogers (groen) die kleuterschool om de gronden aan de Jozef Simonslaan te kunnen verkopen. (voor 600.000 €) Een van de argumenten daartoe was dat die kleuters terecht zouden kunnen in de ‘nabij gelegen’ kleuterschool van het stadspark.

Nu gebruikt hij het argument van plaatsgebrek in kleuterschool Stadspark, om een kerk, voor maar liefst 1,5 miljoen euro, te verbouwen tot…Kleuterschool. Wat een blijde boodschap toch voor die Turnhoutenaren waar hij dat geld uit hun zakken zal kloppen…

En verder krijgt diezelfde Boogers, verdorie nog géén schup in de grond om straten en stoepen te vernieuwen, evenmin krijgt hij de fietsers -met voldoende verlichting- op hun juiste plaats in de stad of langs de ring, maar in het sluiten van scholen blijkt hij meer en meer een krak

Standaard