Geen categorie

Zinkgaten

Kan een afbeelding zijn van buitenshuis

Het aantal zinkgaten in het wegdek in onze omgeving is haast niet meer bij te houden. Zo is er regelmatig eentje in de Patriottenstraat -soms tot 3 keer per jaar- recent ook een zinkgat in de Kruishuisstraat en nu al enkele dagen ook in de Spoorwegstraat.

Ik ben technisch niet voldoende onderlegd om de oorzaken hiervan te benoemen. Heeft het te maken met de soms overvloedige regenval ? Of is het gewoon te wijten aan de slechte toestand van het rioleringsnet in sommige oude straten ? En/of van de staat van het wegdek zelf ?

Tot nog toe en voor zo ver ik er weet van heb, hebben dergelijke putten nog niet geleid tot persoonlijke letsels of zware schade aan auto’s, laat staan dat er daardoor fietsers overkop zijn gegaan.

Maar, wat ik wel vrees is dat met al deze zinkgaten meteen ook elke keer een stuk van de ambitie wegzinkt om in onze stad nu eindelijk eens werk te maken van duurzame vernieuwing van straten, pleinen en stoepen. Blijft er nog wel ambitie over om Turnhout een beter, gezelliger en aangenamer uitzicht te geven ? Voor bewoners èn bezoekers/shoppers aan onze stad ?

Over zinkgaten en abominabele stoepen of andere euvels in het wegdek kan je struikelen, al dan niet met ernstige gevolgen.

Over ambitie voor stadsvernieuwing in Turnhout, bestaat er vrijwel een nul risico om daarover te vallen !!

Standaard

2 gedachtes over “Zinkgaten

  1. Ghislain Briers zegt:

    En dan vergeet je nog 2 enorme zinkgaten : de budgetten van Brussel en van de EU . hoeveel geld daar in verdwijnt ?

    Verzonden vanuit Mail voor Windows

    Like

Reacties zijn gesloten.