Geen categorie

Een Theo’tje doen

Staatssecretaris Sammy Mahdi is zes maanden aan zet op Asiel en Migratie: “Als ik populair wil worden, zou ik beter een crisis uitlokken” - De Zondag
foto : De zondag

De vluchtelingenproblematiek zit weer op een hoogtepunt. En dat heeft zo zijn gevolgen op de verwerking van dossiers van de honderden die in ons lans asiel aanvragen.

Gisteren -27/10 ll- legde het personeel van het Klein Kasteeltje voor de tweede keer in één week, het werk neer. Zij krijgen de aanvragen  niet meer verwerkt, zelfs al presteren ze extra uren. Bovendien, zo schrijft Het Laatste Nieuws, zit er alweer een hongerstaking aan te komen. Goed om weten is dat Van de 101 mensen die tot nog toe werden onderzocht, -na de recente hongerstaking- vroegen 89 geen asiel aan. Dan val je uit de boot voor regularisatie.

Bed-Bad-Brood

De opvangproblemen, waarbij men enkel zoveel aanvragen behandeld als er bed, bad en brood kan geboden worden…zijn duidelijk quota die echter géén quota mogen genoemd worden, want dan had de staatssecretaris al lang een oplawaai van jewelste gekregen van zijn erg linkse regeringspartners. Maar die attaque komt nog wel…

Hoe dan ook doet Sammy Mahdi hier alweer een Theo’tje. Je weet nog wel hoe Theo Francken op een bepaald ogenblik in de vluchtelingencrisis ook quota oplegde waarbij heel (extreem) links België daartegen in het verweer ging. Zelfs tot en met de raad van state

Maar Mahdi heeft nu duidelijk met dezelfde problematieken te maken. Zoals ondermeer vele aanvragen om asiel van personen die zich eerder al in een ander land hebben aangeboden en daar ook een dossier hebben ingediend…

Ook aan deze aanvragers, die hij volgens de Dublin-akkoorden mag terug sturen naar dat eerste land van aanvraag, moet, in afwachting, voor bed, bad en brood worden gezorgd. Dat zorgt voor een belastende en bovendien overbodige werklast voor het personeel en de opvangcentra.

Ontraden of aanraden

Daarnaast is er het probleem van een stijgend aantal aanvragen van mensen uit Albanië. Dit jaar -tot en met september- betreft het al 412 aanvragen, die bovendien géén schijn van kans maken op erkenning.

Alweer een belastende en bovendien overbodige werklast. Eigenlijk komen die mensen ruim een jaar verblijven in een opvangcentrum, goed wetende dat zij niet erkend zullen worden. Later duiken ze onder in de illegaliteit

In dit verband deed Sammy Mahdi ook al een Theo’tje door naar Albanië af te reizen om daar een ontradingscampagne op te zetten om naar ons land te komen als vluchteling ! Theo Francken deed hem dat in 2018 ook al eens voor. Zonder succes blijkbaar…Het zal zijn zoals met een lief : afraden is aanraden…

Het is duidelijk dat Samy Mahdi en zijn Vivaldi-collega’s in gebreke blijven op -minstens- drie fronten en dat zijn :

 1. De behandelingstermijn van de aanvragen die in februari dit jaar 369 dagen beliep is nog met géén dag ingekort
 2. Mahdi en Vivaldi moeten nu maar eens hun tanden laten zien wat betreft het terugsturen van aanvragers die eerder al in een ander land aanklopten. Dublin akkoorden onmiddellijk toepassen en niet langer verschuilen achter Europa of wat dan ook
 3. Het effectief repatriëren van illegalen

En verder mogen zij zich niet langer laten opjuinen door het extreem-linkse collectief die ijveren voor regularisatie en hongerstakingen faciliteren. (En wellicht zelfs aanmoedigen)

Standaard

2 gedachtes over “Een Theo’tje doen

 1. Jan zegt:

  Dus de Raad van State is links volgens jou? Met zo’n uitspraak ondermijn je de totale rechtelijke macht van dit land.

  Like

  • Nergens staat in mijn blog dat de RVS links is. De juiste lezing is dat ook de RVS in het verweer ging tegen de quota-beslissing van Theo Francken. Goed om weten is ook dat de RVS buiten de rechterlijke macht staat !

   Like

Reacties zijn gesloten.