Geen categorie

Drugs-Albanezen

Spaanse terreurverdachten waren bij aanslag luchthaven Brussel' | NU - Het  laatste nieuws het eerst op NU.nl

De ondertussen enkele honderden huiszoekingen van de voorbije dagen en weken, als gevolg van de Operatie Sky, richten zich duidelijk op een Albanees netwerk van drugstrafikanten.

https://www.gva.be/cnt/dmf20211026_92554661

Zowel wat betreft de huiszoekingen in het Antwerpse, het Luikse en vandaag in het Brusselse.

Eerder is al gebleken dat Albanese criminelen ook erg actief waren inzake mensensmokkel. In maart 2020 werden daarvoor al heel wat Albanezen gearresteerd, zowel in België als in het buitenland. Ook deze operatie werd al sinds 2018 voorbereid ! https://www.politie.be/5998/nl/pers/ontmanteling-van-een-albanese-mensensmokkelorganisatie-die-in-belgie-actief-was

Sammy Mahdi doet een Theo’tje

Het is goed om weten dat Belgisch staatssecretaris voor migratie, Sammy Mahdi, recent naar Albanië is gereisd met de bedoeling ter plaatse een ontradingscampagne te starten om naar ons land te komen om asiel aan te vragen. Want die mensen maken vrijwel géén kans om in ons land asiel te verkrijgen, aldus Mahdi. https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie/federaal/mahdi-hoopt-instroom-uit-albanie-in-te-dammen-met-ontradingscampagne/10339955.html

Drie jaar eerder, in april 2018 deed Theo Francken hem dat al eens voor, met dezelfde missie, namelijk Albanezen ontraden om in ons land asiel aan te vragen. Al die tijd en nu nog werd Albanië beschouwd als een veilig land van herkomst !

Mahdi trok naar Albanië omdat dit jaar (tot en met september) al 412 Albanezen een aanvraag tot asiel indienden in ons land. Vorig jaar stonden ze ook al in de top tien met 447 aanvragen. In 2018 waren het er 668 en een jaar eerder, in 2017 kwamen maar liefst 882 Albanezen -tevergeefs- asiel aanvragen in ons land.

Allemaal illegalen

Vermits al die aanvragen weinig tot geen kans hebben op erkenning, vermits er zo goed als géén sprake is van terugkeer moet je er wel vanuit gaan dat de meeste van deze aanvragers ondertussen illegaal in ons land verblijven. Zo werd in 2018 aan 33.386 personen het bevel te geven om het grondgebied -België dus- te verlaten. Amper 7.399 gaven aan dat bevel ook effectief gevolg. Slechts 22% dus…

Hopelijk kan/zal de federale politie nagaan of en hoeveel van hen ondertussen betrokken zijn bij deze drugstrafikanten

Het zou ook kunnen dat al deze politieacties, gericht tegen Albanese bendes, een groter ontradend effect hebben dan de uitstap van Sammy Mahdi !

Ook nog even dit : in het artikel wat De Morgen hierover op zijn website plaatste, kan je géén enkele verwijzing terugvinden naar dit Albanees netwerk…eigenaardig toch ?! https://www.demorgen.be/nieuws/meer-dan-honderd-huiszoekingen-naar-cocainehandel-in-nasleep-van-operatie-sky~b04dcc9c/

Standaard