Geen categorie

Een rustplaats

Begraafplaats Nazareth | Mapio.net

Over 4 weken schakelen we weer terug over op winteruur. Ik vraag me af hoe lang dat zottekesspel van zomer- en winteruur nog zal duren ?!

Ook al over 4 weken dienen Allerheiligen en allerzielen zich aan. Dagen waarop we, nog iets meer dan anders, onze dierbare overledenen in gedachten nemen.

Zelf gaan we op die dagen nooit naar een kerkhof. Het is er ons dan te druk en een kerkhof  lijkt dan soms op een Place m’as-tu vu en dat is ook niet altijd even piëteitsvol.

Op verjaardagen en sterfdata van onze geliefden komen we er zeker wel.

En het moet gezegd, Turnhout heeft een mooi, groen en altijd piekfijn onderhouden begraafpark. Een mooie rustplaats voor hen die niet meer tussen ons zijn, maar ook een echte rust-plaats om er even in gedachten te vertoeven.

Afscheidsruimte

In november 2018 werd, door leerlingen van de VTST- begonnen met de bouw van een een beschutte afscheidsruimte op de begraafplaats Nazareth. Toen werd de finalisering ervan getimed tegen de zomer van 2020.

We zijn nu een stevige coronacrisis verder, waardoor begrijpelijk, deze timing niet kon worden gehaald. Ondertussen kreeg de VTST, met PT²O ook nog een andere benaming. Maar het zal zeker niet alleen in mijne kop, nog heel lang de VTST blijven.

Het zou natuurlijk mooi zijn dat nu een tandje zou worden bijgestoken om deze plannen zo snel mogelijk helemaal uit te voeren. Maar uiteraard zijn scholen ook gebonden aan hun leerprogramma’s.

Als de stedelijke diensten eens een handje zouden mogen helpen. Dan kan deze afscheidsruimte tegen het einde van dit jaar misschien helemaal worden afgewerkt.

Dat zal dan voor dit mooie begraafpark, zeker een grote meerwaarde betekenen

Standaard