Geen categorie

Wraakroepend

Wie is Tinne Van der Straeten, de nieuwe minister van Energie? | Brussel |  hln.be

Het is toch onvoorstelbaar wraakroepend, die uitspraak van energieminister, Tinne Van der Straeten (groen) De BTW verlagen op energie vindt zij een te dure maatregel. Dat zal wel, dat vinden wij trouwens van de onstuitbare stijgingen van gas en elektriciteit ook. Het is allemaal veel te duur.

Dat het allemaal te duur is geworden heeft voor een groot deel ook te maken met de energiefactuur in zijn geheel. Zo pleit groen in zijn verkiezingsprogramma van 2019, dat niet-energie gerelateerde kosten” uit de factuur moeten worden gehaald, net zoals VLD daar ook pleitbezorger voor was.

Bovendien is groene Tinne van mening dat nogal wat gebruikers die BTW-verlaging niet nodig hebben. Hoeveel mensen dan wel een zwembad hebben wat moet worden verwarmd weet ze zelf echter ook niet. Wijzelf wonen in het dichtst bewoonde gebied van Turnhout (Loechtenberg) en voor zover ik weet zijn hier geen zwembaden te vinden… https://www.hln.be/geld/energieminister-van-der-straeten-groen-verlaging-btw-is-dure-maatregel-en-laat-ons-eerlijk-zijn-er-zijn-ook-mensen-die-het-niet-nodig-hebben~a20ee3f0/

Dat de SP.a van een verlaging van de BTW naar 6% zelfs een breekpunt zou maken voor regeringsdeelname, kon je in een vorige blog ook al lezen. https://wolput.com/2021/09/30/gaas-en-ellentriek/

Bovendien, als er een indexaanpassing komt op de pensioen van 2%, is dat ook voor de hogere pensioen zoals deze van parlementairen en anderen. +2% op een pensioen van 1.500 € is + 30 €. +2% op een pensioen van een gemiddeld brutobedrag van 5.788 euro voor de magistraten van het comité P = +115 €. Zelfs indien dit voor 50% zou worden wegbelast is dat nog altijd + 57,5 €. In 2016 had een parlementslid met vier mandaten al 5.110 euro per maand (bruto bedragen) opgebouwd aan pensioenrechten. Hebben zij en jullie dat dan die 2% wel nodig Tinne ??

Sociaal tarief

Voor 1 miljoen gezinnen zal het sociaal tarief worden verlengd. Dat is dus voor 20% van de 5 miljoen gezinnen die België telt. Als we even kijken naar de cijfers van het leefloon, werkloosheid en invaliditeit, dan gaat het gros van dit sociaal tarief (70% of meer) naar Brusselse en Waalse gezinnen…

Ach, deze (éénjarige) Vivaldi regering heeft met partners als groen en ecolo géén enkele empathie met hardwerkende mensen en/of mensen die altijd hard gewerkt hebben en dus héél veel bijdragen om voor 1 miljoen gezinnen een sociaal tarief toe te passen.

Het lijkt wel of ze bij haar eedaflegging gezworen heeft : ik zal die hardwerkende Vlamingen eens kl…n

En dat is wraakroepend !

Standaard

2 gedachtes over “Wraakroepend

  1. Kort gezegd, allemaal leugenaars, veel beloven en eenmaal gekozen dan kan de burger stikken, beseffen die politiekers wel dat ze zo het Vlaams belang groter maken?

    Like

Reacties zijn gesloten.