Geen categorie

Blik op de actualiteit

6,773 Actualiteit Foto's, Afbeeldingen en Stock Fotografie - 123RF

Als je mij vraagt wat mijn top drie is inzake grove sociale onrechtvaardigheden en/of asociaal gedrag dan is dat -met stip- op plaats 1 : de praktijk waarbij voetbalmiljonairs amper sociale bijdragen betalen; op de 2e plaats : de praktijk waarbij steeds meer fietsers en vliegende steppers de stoep gebruiken in Turnhout en het gevaarlijk maken voor voetgangers 3e plaats : de praktijk waarbij je duidelijk kan zien èn horen dat steeds meer automobilisten zich niet meer aan de snelheid houden in onze stad

Er zijn plannen in de maak om in dat voetbalwereldje waar miljarden omgaan, wat meer rechtvaardigheid te brengen, maar de Waalse MR voorzitter GL Bouchez steekt alvast nu al stokken in die wielen.

Wat hem betreft mag er niet worden geraakt aan dit gunstregime voor topvoetballers…Ook in deze materie loopt er een duidelijke scheidingslijn tussen het armlastige Wallonië en een aantal opgeblazen kikkers-politci aldaar en het rijkere Vlaanderen. https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie/algemeen/bouchez-wil-niet-raken-aan-gunstregime-topvoetbal/10332942.html?_sp_ses=7d087958-107d-4fd3-9fd7-be1656740066

Hoe stemmen Moslims

Samira Azabar, onderzoekster politieke wetenschappen bij de Universiteit Antwerpen, zocht niet alleen uit op wie moslims stemmen, maar ook waarom

Zo blijkt dat Vlaamse Moslims overwegend stemmen op linkse partijen. Wat een openbaring van formaat (sic) Volgens de onderzoekster stemmen Moslims heel bewust en zijn ze géén kiesvee.

De reden waarom ze overwegend links stemmen was ook zonder dit onderzoek al meer dan duidelijk. Zij kiezen immers voor partijen die enkel pleiten voor rechten en in alle talen zwijgen over plichten.

Over de wetenschappelijke waarde van dit onderzoek stel ik me toch ook vragen.

De grote stad

80% Antwerpse moslims stemt links: “N-VA had potentieel, maar heeft enkele ongelukkige uitspraken gedaan”, aldus de onderzoekster.

Meest opvallende reden die  werd opgegeven om NIET voor NVA te stemmen op 19 mei 2019 is toch zeker deze : veel Moslims zouden de NVA percipïeren als een propere versie van het VB, zeker omdat De Wever –na de verkiezingen, dus ook nadat die Moslims hun stem hadden uitgebracht- is gaan praten met het VB.

Moslims en de Heilige Drie-eenheid

Ik wist niet dat Moslims zich ook beroepen op de heilige drievuldigheid, zoals de Katholieken. In dit geval dan vooral, God in de entiteit van de Heilige Geest. Hoe  kan je anders een stem laten afhangen van zaken die NA de verkiezingen hebben plaats gevonden ?! https://www.gva.be/cnt/dmf20210912_95570437

Standaard

Een gedachte over “Blik op de actualiteit

Reacties zijn gesloten.